Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2013 07:15

Мережі відновлюють за власні кошти

"Електрифікацію області провели 40-50 років тому. Підстанції та електролінії розраховані на тогочасне навантаження. Нині споживачі використовують більше побутових електроприладів. Тому перевищують дозволену потужність і напруга у мережі знижується. Через це псується домашня техніка", — каже Ірина Бабенко з компанії "Полтаваобленерго".

— Через перевантаження мережі люди отримують неякісну електроенергію. Вихід — звертати увагу на те, скільки техніки одночасно вмикають, чи не перевищують дозволену потужність. Якщо хочуть збільшити її, варто письмово звернутися до "Полтаваобленерго". Якщо дозволяє лінія, споживачеві збільшать допустиму потужність. Якщо ні — реконструювати лінію можна за власні кошти.

Хто на Полтавщині найбільше страждає через неякісну електроенергію?

— Усі райони знаходяться в рівних умовах. У містах і приміських селах трапляється найбільше крадіжок електроенергії. Це також впливає на зменшення напруги в мережі. Контролювати таке явище неможливо. Пік порушень припадає на осінь-зиму. Постійно проводимо рейди, перевіряємо покази лічильника. У бригадах є спеціальне обладнання, яким визначаємо, де незаконно використовують електроенергію.

Самостійно можна встановити новий трансформатор або підстанцію?

— Звісно. Жителям села чи мікрорайону варто письмово звернутися до "Полтаваобленерго". Але вартість заміни трансформатора або підстанції залежить від багатьох технічних факторів. Ціну погоджуємо із замовником. Скільки піде часу на роботи — для кожного випадку індивідуально.

Існує програма планових ремонтів?

— Щороку замінюємо старі трансформатори на нові, будуємо електролінії і підстанції. Найближчими місяцями плануємо реконструювати мережі у Кобеляцькому, Глобинському, Миргородському, Полтавському, Кременчуцькому, Карлівському, Зіньківському та Гребінківському районах.

Зараз ви читаєте новину «Мережі відновлюють за власні кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути