пʼятниця, 01 серпня 2008 15:35

Кожен другий полтавець до шлюбу займався сексом без презерватива

Автор: фото: Юлія МІХНО
  Завідувачка обласного Центру планування сім’ї Людмила Касьян: ”Часто молоді люди скаржаться на безпліддя. У середньому в 65 відсотків відвідувачів є різноманітні відхилення”
Завідувачка обласного Центру планування сім’ї Людмила Касьян: ”Часто молоді люди скаржаться на безпліддя. У середньому в 65 відсотків відвідувачів є різноманітні відхилення”

Після подачі заяви на одруження у відділ РАЦС молодятам радять пройти безкоштовні дошлюбні консультації в обласному Центрі планування сім"ї. Тут займаються плануванням майбутньої вагітності та лікуванням безпліддя в жінок. Завідувачка центру 41-річна Людмила Касьян каже, що проблеми з репродуктивним здоров"ям у молоді виникають через перенесені та неліковані хвороби, які передаються статевим шляхом.

Чи обов"язково проходити молодятам дошлюбну консультацію?

— Консультації допомагають більшій інформованості молоді по уникненню інфекцій. У Полтаві ранні сексуальні дебюти. Молодь починає жити статевим життям із 13-14 років. Практично в кожного, хто до нас приходив, був хоча б один зв"язок без презерватива. За три роки було лише три незайманих, і то ці дівчата були віруючими. За перше півріччя цього року в Полтавській області 41 дівчина у віці 15–17 років робила аборт. Торік за цей час зроблено 86 переривань вагітності. За останні два роки абортів у дівчат віком 10–14 років не фіксували.

Які аналізи потрібно здати, перш ніж вступати в шлюб?

— Загальні аналізи крові та сечі, аналіз крові на цукор, на реакцію Вассермана (аналіз крові з вени на сифіліс. — "ГПУ"), ВІЛ, БАК-посів, виділення в жінок, чоловікам здати аналізи урологу. Пройти флюорографію, консультацію в сімейного терапевта, акушера-гінеколога. Дошлюбні аналізи для молодят безкоштовні.

Які проблеми виникають у молодих людей?

— Проблеми виникають через зміну статевих партнерів, секс без презерватива. Нині рідко в кого немає хвороби. Після контакту без презерватива "в ліжку" разом опиняються всі статеві партнери і хлопця, і дівчини.

Трапляються випадки безпліддя серед молоді?

— Часто молоді люди скаржаться на безпліддя. У середньому в 65 відсотків відвідувачів є різноманітні відхилення. Перенесені та неліковані хвороби призводять до запальних процесів. Як правило, лікується лише один партнер. А потім знову зв"язок без презерватива. Найпоширенішими хворобами є уреоплазма, мікоплазма, хламідія, гонорея. В Україні зросла кількість запальних процесів на 55 відсотків. Майже кожна четверта жінка, яка в дитячому та підлітковому віці мала запальні процеси, не може завагітніти.

Зараз ви читаєте новину «Кожен другий полтавець до шлюбу займався сексом без презерватива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути