Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 15:52

Колишній голова адміністрації судиться із райрадою

  Колишній голова Новосанжарської районної держадміністрації Микола Долина: ”Те, що дві третини депутатів голосували проти мене — робилося під тиском”
Колишній голова Новосанжарської районної держадміністрації Микола Долина: ”Те, що дві третини депутатів голосували проти мене — робилося під тиском”

Колишній голова Новосанжарської райдержадміністрації 52-річний Микола Долина буде доводити в суді, що депутати райради незаконно висловили йому недовіру. 30 травня цього року президент України Віктор Ющенко звільнив Долину. Чоловік запевняє, на депутатів під час голосування чинив тиск голова Новосанжарської райради Юрій Лебедин.

Чому депутати вимагали вашої відставки?

— У Новосанжарському районі 55 тисяч орних земель. Вони найкращі в області. 20 тисяч належить сільгосппідприємствам, власник яких голова райради Юрій Лебедин. Люди не можуть розпоряджатися землею, бо більшість не мають на неї державних актів. Свої землі вони віддали Лебедину. Усі три роки на посаді я пояснював людям, наскільки важливо виготовити державний акт на землю. Те, що дві третини депутатів голосували проти мене — робилося під тиском. Мене хотіли прибрати, бо я захищав інтереси пайовиків, а не їхні власні. Лебедину сьогодні потрібна повнота влади та фінансових ресурсів.

Місцеві жителі жалілися, що ви віддали їхні паї в користування Полтавській газонафтовій компанії.

— Я віддав в оренду землі, які знаходилися за межами населеного пункту. За законом, ними розпоряджається райдержадміністрація. За три роки роботи газонафтової компанії вони перерахували до бюджетів різних рівнів майже вісім мільйонів гривень. Незадоволеними були ті, хто хотів мати доступ до цих грошей. Мою правоту довела прокуратура.

Які є підстави судитися із райрадою?

— Процедура по висловленню недовіри має серйозні порушення. Обов"язки голови адміністрації — звітувати та відповідати за виконання соціально-економічної програми та бюджету. Якщо соціальна програма виконана, бюджет виконаний і перевиконаний, які претензії можуть бути до голови. У законі чітко розписано, за що може бути висловлена недовіра. Жоден із цих пунктів не мав місця. Рішення райради про недовіру — вже в суді. Коли я вирішив судитися, голова райради швидко зібрав сесію. Він просив у депутатів виділити 200 тисяч гривень для судових справ по мені.

Депутати погодилися виділити ці гроші?

— Зняли кошти з інших соціальних потреб та затвердили 100 тисяч гривень на судові витрати. Це — незаконно. Юридичні консультації та найм адвокатів не передбачені районним бюджетом. Є сильна боязнь, що я можу виграти суд.

Який запис у вашій трудовій книжці?

— Мій статус не визначений. Знову на державну службу я не можу поступити, оформитися в центрі зайнятості також.

Ви повернетеся, якщо президент прийме зворотне рішення?

— Я хочу відстояти честь і гідність себе як посадової особи, а вже потім про це думати. За час мого головування Новосанжарський район давав найкращі показники в області. Підстав для звільнення не було.

Зараз ви читаєте новину «Колишній голова адміністрації судиться із райрадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути