Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2007 07:04

Кіт Малиш важить вісім кілограмів

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Тетяна Ємельянова із Запоріжжя тримає кота Малиша Дзензібара породи мейн-кун. Тварині півтора року, важить вона вісім кілограмів. Господарі купили кота торік за 1,2 тисячі доларів. Фото зроблено на виставці в Полтаві
Тетяна Ємельянова із Запоріжжя тримає кота Малиша Дзензібара породи мейн-кун. Тварині півтора року, важить вона вісім кілограмів. Господарі купили кота торік за 1,2 тисячі доларів. Фото зроблено на виставці в Полтаві

Минулими вихідними в полтавському Будинку культури відбувалася виставка котів. Сюди привезли 75 породистих тварин з усієї України.

Найбільшого кота породи мейн-кун представляв 49-річний Віктор Ємельянов із Запоріжжя. Рудий Малиш Дзензібар витягнувся на довжину півтораметрової клітки.

— Йому лише півтора роки, — каже Віктор. — Такі ростуть і формуються до трьох років. Важить вісім кілограмів. А може вирости до 18.

— Я марила цією породою, — долучається до розмови дружина Віктора Тетяна, 50 років. — І от донька з чоловіком мені подарували Малиша. Купили його в Запоріжжі на виставці за 1200 доларів. Удома залишили однорічну кішечку Ля Рашель цієї ж породи. За неї в Кіровограді віддали 900 доларів.

Годують мейн-кунів яловичиною та сухим кормом. Щодня кіт з"їдає по 300 г м"яса. Ще Ємельянови привезли кількох кошенят британської породи. У перший день роботи виставки продали одне за $300.

А 43-річна полтавка Ірина Сорваль тримає удома 12 персидських котів.

— Повірте, ми в них стільки вкладаємо, що ціна, за якою їх продаємо, — просто смішна, — каже російською жінка. — В Європі така тварина коштує понад тисячу євро. Ми ж їх віддаємо за 100-200 доларів.

Із двома кремовими персидськими котами фотографується 54-річна Наталія Ємець. Уже 15 років вона розводить котів у полтавській квартирі. На виставку принесла двох 6-місячних кошенят і 3-річну кішку.

— Три роки тому моя кремова дівчинка була кращою в Полтаві. У неї були кошенята, та не схожі на маму. Тож як племінну її вирішили не використовувати та стерилізували. Торік вона стала кращою серед стерилізованих, — розповідає жінка. — До виставкової кар"єри котів потрібно готувати з тритижневого віку. От ви зранку розчісуєтеся? Так само й кота розчешіть. А ще тварину слід виховувати. За агресивність її можуть зняти з виставки.

Найкращою визнали британську короткошерсту кішку 31-річного Антона Гордійчука з Дніпропетровська.

— Вона вже має 18 нагород, — каже Антон. — І єдина в Україні — п"ятикольоровий окрас: кремовий, сірий, чорний, білий і червоний.

Найдорожчих 5-місячних кошенят мейн-кунів за $1 тис. ніхто не купив.

Зараз ви читаєте новину «Кіт Малиш важить вісім кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути