Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 07:01

Іванові Близнюку подобаються жінки за кермом

Автор: фото з архіву Івана Близнюка
  Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Іван Близнюк сидить за кермом службового джипа ”Мітсубісі Паджеро”. Має водія, але більше любить їздити сам
Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Іван Близнюк сидить за кермом службового джипа ”Мітсубісі Паджеро”. Має водія, але більше любить їздити сам

49-річний Іван Близнюк працює першим заступником голови Полтавської облдержадміністрації. По роботі їздить на службовому джипі "Мітсубісі Паджеро". Власну "Хонду-Цівік" віддав дружині, а в особистих справах використовує "Тойоту-Камрі".

— Службові автомобілі — це моє життя, — каже Іван Федорович. — На власному я майже не їздив. Усього в різних авто я проїхав більше двох мільйонів кілометрів, а за кермом сам особисто — більше мільйона. Я цим горджусь.

Останню машину "Хонду-Цівік" купив 2001 року.

— На ній їздить дружина Тетяна. Їй 46 років. Працює в селі Велика Круча Пирятинського району бухгалтером у відкритому акціонерному товаристві "Велика Круча". Авто не застраховане. Я раз тільки страхував машину, і в нас її вкрали.

Два місяці тому Іван Федорович подарував "Фольксваґен-Ґольф" 2001 року випуску 23-річному синові Владиславу на весілля. За скільки купив, не зізнається. 17-річна донька Оксана навчається на першому курсі техуніверситету в Полтаві.

— Якщо влітку буде час, вчитиму її їздити на автомобілі. Мені дуже подобається, коли авто водять жінки. Вони тоді виглядають соліднішими, серйознішими, діловими і навіть красивішими, — говорить чоловік.

Близнюк 20 років був керівником колишнього радгоспу ім. Маяковського у Великій Кручі на Пирятинщині, нині — ВАТ "Велика Круча".

Не знаю, скільки коштує моє авто

— 2006-го купили для акціонерного товариства "Тойоту-Камрі" за 30 тисяч євро. У Полтавській області вона перша білого кольору. Я їжджу на ній у справах, — хвалиться чоловік. — Гарна машина — це коли в ній все працює, як нове. У салоні має бути класика. Усяких бєздєлушок не люблю.

Як керівник радгоспу спершу їздив на білій службовій "волзі". Потім викупив її, а згодом змінив на вишневу "Тойоту-Камрі-Універсал" з 2-літровим двигуном.

1994 року для підприємства купив білий "Опель-Вектра".

— Це вже була машина сучасна, з об"ємом двигуна два літра. Менше 130–140 кілометрів на годину не їздив. Чорні брюки, біла сорочка з коротким рукавом, краватка. І білий "опель" із чорними бамперами. Це було супер, — закочує очі. — На цю машину заглядувалися.

Пізніше їздив на "опелі" новішої моделі, яку потім змінив на "Мазду-6".

— Завжди купую останню модель. Їду й радію, що машина класна! — говорить Близнюк.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев, 54 роки, має власну "Тойоту-Камрі". У службових справах використовує позашляховик "Фольксваґен-Туарег" і "Мерседес-320" нового С-класу.

— Якщо мене кудись офіційно викликають, беру службову. По особистим потребам їду на своїй. Але за кермом не сидів років п"ять. Маю водія. Раніше сам їздив і в аварії попадав. Дружина Валентина мені радить не сідати за кермо, бо я за ним увесь час думаю про щось інше, не зосереджений, — зізнається він.

"Тойоту" купив два роки тому в Києві.

— Узяв у кредит, приблизно років на п"ять, — розповідає чоловік. — Оформляв її мій племінник Павло. Усе йому доручив, то він знає подробиці. Скільки коштує авто, теж не знаю, не вдавався в такі тонкощі.

Раніше Асадчев їздив на "дев"ятці", мав "Фольксваґен-Ґольф", "Деу-Леґанза".

— "Леґанза" дуже широка, в неї просторий салон, і "тойота" така сама. Вони подобаються дружині, — говорить чоловік. — Мені "тойота" вже не дуже подобається. Планую продати її.

Заступник губернатора Полтавщини Володимир Андрієнко, 56 років, п"ять років тому придбав у Полтаві автомобіль "Шевроле-Лачетті" білого кольору.

— Узяв у кредит на три роки. Уже виплатив, тому ціни не пам"ятаю, — Андрієнко обмальовує ручкою чистий аркуш на столі. — Вибрав цей, бо він дешевий. Це сімейний автомобіль. За кермо сідаю тільки я.

На роботі їздить із водієм на "Фольксваґені-Пассат".

Водійські права Андрієнко отримав 19-річним студентом Полтавсього сільгоспінституту. Уперше сів за кермо вантажівки ГАЗ-51, коли працював у Великобагачанському об"єднанні "Сільгосптехніка" головним інженером.

— Потім їздив на різних машинах: і на "волгах", і на "москвичах", — зазначає він. — Я водій скромний і простий, не задавакуватий. Зараз у мене машина не така крута, щоб хвастатись.

Вартість автомобілів, на яких їздять чиновники

Губернатор Полтавщини Валерій Асадчев:
"Мерседес-320" нового С-класу    від 290 тис. грн
позашляховик "Фольксваґен-Туарег"    від 225 тис. грн
"Тойота-Камрі"    від 183 тис. грн
Перший заступник губернатора Полтавщини Іван Близнюк:
"Тойота-Камрі"    купив за 218 тис. грн
"Мітсубісі Паджеро Спорт"    від 170 тис. грн
"Хонда-Цівік"    від 120 тис. грн
Заступник губернатора Полтавщини Володимир Андрієнко:
"Шевроле-Лачетті"    від 80 тис. грн
Начальник УМВС України в Полтавській області Михайло Вершняк:
"Шкода-Октавія"    від 85 тис. грн
Начальник Головного управління МНС України в Полтавській області Андріан Орліковський:
"Шевроле-Авео"    від 80 тис. грн
Голова постійної комісії з питань містобудування, розвитку міського господарства Полтавської міськради, голова правління ВАТ "Полтавтрансбуд" Олексій Ландар:
"Фольксваґен-Пассат"    купив 4 роки тому за 60 тис. грн

Зараз ви читаєте новину «Іванові Близнюку подобаються жінки за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути