Ексклюзиви
понеділок, 23 січня 2012 05:15

Хати в Черевках купують для монахів

Кажуть, що у селі Черевки на Миргородщині за кілька місяців викупили до 10 порожніх будинків. Місцеві пліткують, що їх купують церковники, щоб створити в селі чернечий хутір.

— У Черевках років шість тому збудували дерев'яну церкву. Гроші на неї дав мер Вишневого, що під Києвом, Анатолій Гошко, — розповідає директор Миргородського краєзнавчого музею Андрій Фесенко. — Сам виходець із цього села. Також поряд із батьківською хатою він викупив кілька порожніх будинків. Але ніхто не знає для чого.

Місцеві вирішили, що Гошко планує поселити в тих будинках ченців. За кілька місяців у селі ще викупили кілька порожніх дворів. Нові господарі їх не заселяють.

— За монаший хутір я не чув нічого, — каже Черевківський сільський голова Юрій Нерода. — Нещодавно один чоловік із Хорола купив хату своєму товаришу. Ще один із Кременчука купив будинок типу під дачу. Ще приїздив киянин, оформив документи на дачний участок. Усі ці люди між собою не пов'язані.

Зараз ви читаєте новину «Хати в Черевках купують для монахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути