Ексклюзиви
четвер, 11 червня 2009 19:44

Градом повибивало шибки і вбило лелеченят

У ніч на вівторок на Миргородщині місцями випала півторамісячна норма опадів. У райцентрі по вул. Ванди Василевської блискавка влучила у будинок і спалила дах.

— Сильно грюкало, йшов дощ. Ми не могли заснути. Десь о третій ночі шарахнуло так, що важко й розповісти. Блискавка влучила в дах. Ми всі повибігали надвір під зливу, — розповідає погорілець Юрій Джунь, 41 рік.

Чоловік написав заяву до міськвиконкому про надання матеріальної допомоги. Відповіді поки що не отримав.

Від негоди найбільше постраждало військове містечко по вул. Багачанська. Там у деяких квартирах градом повибивало шибки, побило пластик на балконах.

— Я живу на дев"ятому поверсі. О четвертій ранку вийшов на балкон, то увесь дах сусідньої 5-поверхівки був білий. Деякі градини падали розміром із волоський горіх, тільки були продовгуваті, а не круглі, — розповідає начальник міського житлово-експлуатаційного управління Олександр Марченко, 49 років.

У Миргороді багато будинків із внутрішніми водостоками. Град їх позабивав. Місцями вода рвала стики на трубах. Більше 50 квартир верхніх поверхів залило водою.

— Неподалік від нас на стовпі звили гніздо лелеки. Зранку вийшла на вулицю, а під стовпом двоє мертвих пташенят. Видно, вбило їх градом. А в нас знищило баштан, буряки. Картопля вціліла, — розповідає 14-річна Оксана Бойко із села Гаркушенці.

Градом побило городину на дачах у райцентрі біля арматурного заводу.

В інкубаторно-птахівничому господарстві стихія повністю знищила 92 га сої, більше 130 га пшениці. Значних збитків зазнало сільгосппідприємство ім. Іваненка в Петрівцях. Збитки підприємств сягнули майже 350 тис. грн.

У середу після обіду по вул. Сорочинській у Миргороді близько 200 квартир були без світла.

У вівторок у Зінькові о 6.30 гроза вдарила в лінію електропередач.

— Від розряду в мережі різко підвищилася напруга, у кількох людей погоріли холодильники та телевізори, — розказує Світлана Наталенко з Головного управління МНС в області.

У гаражі 49-річного Юрія Сметани від удару розплавився електрорубильник, від нього почалася пожежа. Вогонь пошкодив шиферну покрівлю.

У селі Засулля під Лубнами теж 9 червня від грозового удару в одній садибі зайнялася господарська будівля. Згорів шиферний дах. Будинок урятували.

Зараз ви читаєте новину «Градом повибивало шибки і вбило лелеченят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути