Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 16:46

Дизайнерку Тетяну Москівець запросив до Москви В"ячеслав Зайцев

54-річна Тетяна Москівець із Решетилівки з власною колекцією одягу стала лауреатом першого всеукраїнського фестивалю "Льон-фест". Голова журі — російський модельєр В"ячеслав Зайцев — запросив жінку з показом до Москви.

Фестиваль відбувся наприкінці травня. На ньому 13 дизайнерів із різних областей України показували власні в"язані гачком та спицями речі з лляних ниток та полотна.

Організували фестиваль підприємство "Котті-Льон України" та благодійний фонд "Живодайне джерело". Хотіли привернути увагу держави до відродження льонарства.

— В"ячеслав Зайцев — художник у світі моди, лауреат Державної премії Російської Федерації, член-кореспондент Академії мистецтв Росії, професор,  — розповідає Тетяна Москівець. — Зайцев давно працює з льоном. Зараз він у місті Іваново підтримує вишивальниць. Вкладає кошти в оновлення фабричного виробництва. В"ячеслав був у захваті від моєї колекції. Запросив із показом до Росії. Поки що відмовилася, бо на цьому етапі не можу підвести сім"ю, замовників, які чекають на мої вироби.

Москівець поєднує ручну й машинну вишивку, в"язання гачком. Вироби прикрашає бісером. Свої ідеї вона патентує.

Шиє верхній одяг, сорочки, сукні, брюки. В"яже біжутерію до виробів. Приймає замовлення з усієї України.

Жакет і брюки з ришельє, вишиті соняшниками, волошками й ромашками, виготовила на замовлення за 4,8 тис. грн. Костюм із жакета з мозаїчної сітки зеленого, чорного та коричневого кольорів, розшитий маками й ромашками, та вишитої маками спідниці — 4 тис. грн.

Для вишивки майстриня використовує муліне, шовк, поліестер.

2005-го дизайнерка відкрила майстерню в літній кухні. У невеликій кімнаті чотири швейні машини. Жінка працює там із колегами.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнерку Тетяну Москівець запросив до Москви В"ячеслав Зайцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути