Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2009 19:48

Дебатік Цуррі чотири роки не їсть удома

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Футболіст полтавської ”Ворскли” Дебатік Цуррі в кафе ”Чемпіон”. Після завершення кар’єри гравця хоче стати менеджером і продавати клубам гравців
Футболіст полтавської ”Ворскли” Дебатік Цуррі в кафе ”Чемпіон”. Після завершення кар’єри гравця хоче стати менеджером і продавати клубам гравців

Албанець 25-річний Дебатік Цуррі грає в захисті полтавської футбольної команди "Ворскла" четвертий рік. Місцева преса охрестила його гламурним футболістом. Він любить дорогий одяг. Часто відвідує світські вечірки. Після виходу "Ворскли" до фіналу Кубка України ним зацікавився німецький клуб "Гамбург".

Зустрічаємося в кафе "Чемпіон" поряд зі стадіоном "Ворскла". Дебатік під"їжджає на світло-зеленому перламутровому "Ауді ТТ". Одягнутий у білу футболку з блискучим написом та світлі джинси.

— О! "Ворскла" чемпіон! — гукають чоловіки за сусіднім столиком. Цуррі підсідає до них. Тисне кожному руку.

Крім Дебатіка, в команді грають іще двоє албанців — Арменд Даллку та Ахмед Янузі.

— У моїй родині люблять футбол, — розповідає Дебатік російською з акцентом. — Батько був гравцем, його брат. Я грав спочатку в Албанії. Потім був на перегляді в Туреччині, й мене відібрали для "Ворскли". Підписав контракт. Він триватиме ще півтора року.

Під час розмови жує гумку. Часто всміхається. Каже, кожному футболістові клуб дає на руки певну суму грошей для винаймання квартири. Дебатік мешкає у трикімнатній із Янузі.

— Гру "Шахтаря" з "Вердером" дивився з Ахмедом удома. Гідна перемога українців, — хитає головою. — Після одинадцятої вечора намагаємося бути вдома.

Останнім часом Цуррі вподобав нову кав"ярню "Кофеїн" у центрі Полтави. Інколи вечеряє в дорогому ресторані "Каштанова алея". Вранці п"є чай у кафе "Чемпіон".

— Удома жодного разу не їв за весь час, що в Полтаві, — мружиться. — Після тренування нас переважно годують на базі. Дають усім однакове. Полюбив борщ.

Дебатік швидко відповідає албанською на телефонний дзвінок.

Я вже збудував двоповерховий дім в Албанії

— Із рідними зідзвонююся двічі на день. Найчастіше з батьками. В Албанії маю двох братів та двох сестер. Відвідую родичів двічі на рік.

Питаю, чи мріє мати власний дім.

— Я вже збудував двоповерховий, — відповідає весело. — Він в Албанії.

Говорить, найближчим часом одружуватися не планує — хоче зосередитися на футболі. Серйозних стосунків не має.

— Важливо, щоб дівчина розуміла та підтримувала мене. Не подобається, коли жінка заклопотана лише власними справами і не дбає про родину. Я можу забезпечити сім"ю, тому їй не потрібно працювати. Найбільше подобаються блондинки. Українка може стати моєю нареченою, не зарікаюся. Я мусульманин. Якщо дівчина знатиме своє місце та прийме іслам — такі шлюби в нас дозволено.

Запитую, чи купує одяг у Полтаві.

— Тут важко знайти хороші речі. Купую вбрання у Києві, під час поїздок до Харкова, Донецька, за кордоном. Люблю ділові костюми. Коли закінчу грати у футбол, одягатиму лише їх. Хотів би стати менеджером і продавати гравців. Але для цього потрібно зробити собі ім"я, заробити грошей.

Російську Цуррі вивчив за рік.

— Учив не за словниками, а від людей, — намагається говорити без акценту. — Українська важча. Знаю лише слова "добре", "розмовляти", "як справи", — сміється. — Через це не можу ходити до кінотеатрів, бо не розумію, про що фільм.

Дякую за розмову та прощаюся. Замість відповіді Дебатік усміхається й підморгує.

Зараз ви читаєте новину «Дебатік Цуррі чотири роки не їсть удома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути