вівторок, 08 квітня 2008 17:08

Читачі дитячої бібліотеки створили живий ланцюг

2 квітня  до Всесвітнього дня дитячої книги читачі дитячої Гадяцької районної бібліотеки вийшли на вулицю. Вони створили живий ланцюг. Кожен тримався за книжку, що її в руці тримав його сусід. Таким способом діти долучилися до акції "Книжкова хвиля-2008", яка цього дня пройшла  всією Україною.

— Сьогодні весь світ відзначає 203 річницю із дня народження казкаря Ганса Крістіана Андерсена, — говорить голова оргкомітету навколосвітнього каравану "Інтеркультура" Катерина Кувшинова. — До Гадяча привезли присвячену письменникові святкову програму. У бібліотеці читачам розповідали про Андерсена, показали виставу, діти взяли участь у вікторині про героїв казок.

"Навколосвітній караван" — це інформаційно-просвітницький проект. Він розпочався в Україні і пройде 100 країнами світу. У його рамках у Гадячі та Полтаві відбулися акції "Книжкова хвиля-2008". За кілька тижнів готують лінгво-фестиваль у Комсомольську.

2007 року Гадяч один із перших став учасником "Книжкової хвилі-2007". У святкуванні взяли участь понад 2 тис. жителів міста. За їхню ініціативу дирекція Національної бібліотеки для дітей безплатно передала райцентру 1,5 тис. книжок. У книгосховищах бібліотеки літературу дозволили відбирати безпосередньо самим гадячанам.

Лінгво-фестиваль "Мовне древо мого міста" спочатку відбудеться в регіонах, 18–20 квітня — в Києві. Представники різних націй розповідатимуть про рідні мови та культури.

Зараз ви читаєте новину «Читачі дитячої бібліотеки створили живий ланцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути