пʼятниця, 01 лютого 2008 18:42

Батьки відмовляються від щеплення дітей

— ТОРІК на Полтавщині погіршився стан імунізації проти дифтерії дітей до одного року, — каже заступник головного санітарного лікаря області Наталія Горбенко, 50 років. — Це саме той час, коли формується основа імунітету. Зростає кількість дітей до 14 років, яким зовсім не робили щеплення. Торік таких було 1171.

У Полтаві випадки дифтерії серед дітей не реєстрували з 1998-го. Торік захворювання виявили в Лохвицькому районі в студентки, яка заразилася в Києві на навчанні.

— Батьки відмовляються робити щеплення дітям, — пояснює Наталія Василівна. — Посилаються на інформацію телебачення про негативний вплив щеплень. Проте це не обґрунтовано й не доведено.

Дифтерія — гостре інфекційне захворювання, основною ознакою якого є ангіна. За кілька днів після зараження на гортані утворюється щільна плівка, набряк, що затрудняє дихання й може призвести до задухи. Дифтерійний збудник виділяє токсин, що може спричинити серцеву недостатність. Зазвичай хворі помирають через ускладнення. До 18-річчя роблять сім щеплень проти цієї хвороби. Колють у плече чи під лопатку.

— У середині дев"яностих ми вже переживали епідемію дифтерії в Україні й області, — каже Горбенко. — Тоді статті в газетах призвели до збільшення кількості відмов від щеплень. Якщо ми ще років п"ять так поживемо, то знову матимемо епідемію. Наше населення вакцинозалежне, й щеплення йому необхідні.

Зараз ви читаєте новину «Батьки відмовляються від щеплення дітей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути