понеділок, 06 жовтня 2008 18:04

Олександра Яновича звільнили через туалет

Директора заповідника "Поле Полтавської битви" Олександра Яновича, 56 років, звільнили у розпал підготовки до святкування 300-річчя баталії. Він 11 років був першим заступником директора з наукової роботи, а останні 11 років — директором заповідника.

— Причин ніби не було, — каже Янович. — Мені сказали, що я більше займаюся історичною роботою, екскурсійним обслуговуванням, а їм потрібна інша людина. Поки що стою на біржі. Думаю, без роботи не лишуся.

Заступник мера Лариса Семеняга, 50 років, спочатку погодилася прокоментувати звільнення Яновича й начальника міського управління культури Валентини Вождаєнко, яку звільнили кілька місяців тому. А потім відмовилася:

— Я не буду нічого коментувати. Це внутрішні кадрові зміни. Ви хочете поставити якусь поганеньку кому. Якщо буде лист або звернення, тоді — будь ласка.

В інтерв"ю "ГПУ" міський голова 44-річний Андрій Матковський каже, що директора заповідника "Поле Полтавської битви" звільнили через туалет:

— Коли проводилася реконструкція музею, то спеціально обладнані туалети не дозволяли приймати інвалідів. Через це зауваження постраждав директор закладу. Адже це неправильно. Для цього не треба великих грошей. Треба тільки бажання зробити двері ширшими на 20 сантиметрів, а замість сходів нормальний під"їзд. За це Яновича адміністративно покарали. Сьогодні в музеї організований туалет, який може прийняти інвалідів, туристів. Тим більше, з Європи сюди приїздить багато людей.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Яновича звільнили через туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути