понеділок, 13 вересня 2010 13:28

Ратушняку пробачили те, що він обзивав Яценюка знахабнілим єврейчиком

Ратушняку пробачили те, що він обзивав Яценюка знахабнілим єврейчиком
Закарпатська прокуратура закрила обидві кримінальні справи проти мера Ужгорода Сергія Ратушняка.

Про це обласний прокурор Анатолій Петруня розповів на прес-конференції.

За його словами, обласна прокуратура Закарпаття закрила обидві кримінальні справи проти мера обласного центру. Торік голову міста звинуватили в побитті студентки-агітатора та розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Випадок стався в серпні 2009 року в сквері біля ректорату Ужгородського нацуніверситету. Мер Ужгорода Сергій Ратушняк підійшов до агітаторки "Фронту Змін" Наталії Бутринко і, за словами дівчини, побив її, бо та не хотіла "забиратися геть". За кілька днів мер відкрито обізвав лідера "Фронту Змін" Арсенія Яценюка "знахабнілим єврейчиком". Закарпатська обласна прокуратура порушила проти мера дві кримінальні справи.

"В рамках карно-процесуального законодавства прокуратура провела спеціальну експертизу з метою визначити, чи пролунали в словах міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка вислови, що розпалюють міжетнічну ворожнечу. Спеціалісти Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз та лінгвістичних інститутів Львова і Києва визнали, що ті думки, які висловив Ратушняк, є його суб"єктивною оцінкою відносно осіб єврейської національності, але закликів до розпалювання ворожнечі вони не містять", - сказав Петруня.

Він також повідомив, що через відсутність складу злочину була закрита кримінальна справа за фактом побиття Сергієм Ратушняком дівчини-агітатора "Фронту змін".

"Тілесні ушкодження, які були виявлені у агітаторки "Фронту змін", не є наслідком навмисних дій Ратушняка", - сказав заступник обласного прокурора Анатолій Савченко.

Обидві справи закрито.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ратушняку пробачили те, що він обзивав Яценюка знахабнілим єврейчиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути