четвер, 20 серпня 2009 18:56

Антисемітські заяви Ратушняка викликали хвилю протестів

Представники Єврейського фонду України вважають, що причетність до "нащадків Авраама" не може бути вадою для кандидата у президенти.

Українські євреї стали на захист Арсенія Яценюка. Представники Єврейського фонду відреагували на заяви мера Ужгорода Сергія Ратушняка, який безтактно обізвав лідера "Фронту змін" "знахабнілим єврейчиком, що рветься до влади за кримінальні гроші". Про це повідомило Агентство єврейських новин.

— Ратушняк вважає, що причетність до нащадків Авраама, які понад тисячу років живуть в Україні, може бути серйозною вадою кандидата в президенти, — йдеться в заяві Єврейського фонду.

У зв"язку з цим українські євреї звертаються до Генеральної прокуратури з проханням забезпечити дотримання статей Конституції України і з вимогою дати правову оцінку поведінці мера Ужгорода.

На думку євреїв, Ратушняк своїми висловлюваннями на адресу Арсенія Яценюка розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Єврейський фонд закликав державних та громадських діячів України утриматися від звинувачень, пов"язаних із національним походженням  кандидатів на пост президента держави.

Зараз ви читаєте новину «Антисемітські заяви Ратушняка викликали хвилю протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути