Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 06:52

Зник журналіст Климентьєв

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Редактор газети ”Новий стиль” Василь Климентьєв на прес-конференції задає запитання прокурору Харківської області Василю Синчуку
Редактор газети ”Новий стиль” Василь Климентьєв на прес-конференції задає запитання прокурору Харківської області Василю Синчуку

Третій тиждень у Харкові шукають 67-річного Василя Климентьєва, засновника і видавця газети "Новий стиль". Він зник 9 серпня.

— Йому зателефонував якийсь чоловік, — згадує дружина Ірина Основіна. — Василь сів у сріблястий БМВ, і більше його не бачили. На телефонні дзвінки він не відповідав.

Родичі журналіста звернулися в міліцію. Там порушили кримінальну справу за статтею "навмисне вбивство".

— Василь Петрович мав їхати фотографувати особняк голови обласної податкової інспекції Станіслава Денисюка, — пояснює плани редактора його заступник Петро Матвієнко. Його могли викрасти, бо після публікацій неодноразово погрожували, стежили за машиною.

Газета "Новий стиль" виходить із 2004 року. Троє її журналістів спеціалізуються на розслідуваннях. Неодноразово друкували матеріали про корупцію в податковій інспекції та прокуратурі.

17 серпня рибалки знайшли мобільний телефон журналіста. Він був у порожньому човні, який дрейфував Печенізьким водосховищем за 70 км від Харкова.

— Човен принесло прибоєм, — розповідає рибалка Анатолій Мироненко. — Хлопці знайшли в ньому зв"язку ключів, баклажку з-під води, перероблену на поплавок для риболовної сітки і телефон. Він був мокрий, виключений. Хлопці переставили сім-карту собі. І тоді всім, хто дзвонив на цей номер раніше, прийшла СМС, що абонент на зв"язку. Так ми дізналися, чий це телефон.

Климентьєва шукають родичі, колеги, міліціонери, кінологи, водолази.

— Прочісуємо всю прилеглу територію, — каже заступник начальника обласної міліції Микола Фоменко.

Неофіційно правоохоронці кажуть, що журналіста не вбили.

— Коли вбивають, таких слідів не лишають, — каже міліціонер, який не захотів називатися. — Людина просто зникає, і ніхто ніколи її не знайде. Скоро сам десь знайдеться. Це схоже на самопіар.

— Зникнення пов"язане із професійною діяльністю, — упевнений журналіст "Нового стилю" Юрій Хомайко. — У нас готувався матеріал, за відмову від якого Климентьєву пропонували 10 тисяч доларів. Редактор не погодився, то йому почали погрожувати.

Міліціонери обіцяють 20 тис. грн тому, хто скаже, де Климентьєв.

Зараз ви читаєте новину «Зник журналіст Климентьєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути