четвер, 08 липня 2010 15:29

Янукович "радикально" покарає міністра оборони

Янукович "радикально" покарає міністра оборони

Президент Віктор Янукович не виключає жорстких кадрових рішень у результаті засідання РНБО, присвяченого питанню Збройних сил України.

Про це він сказав на початку засідання Ради.

"В мене є відчуття, що треба приймати радикальні заходи і по кадрових питаннях, і з питань фінансування", - заявив він, додавши, що рішення буде ухвалено сьогодні.

За словами глави держави, рішення про скликання РНБО в нього визріло, коли він прилетів у минулу неділю в аеропорт Бельбек в Криму для святкування Дня Військово-морського флоту України.

"Я почав питати керівника військової частини: "Як ви виконуєте завдання бойові, як ви чергуєте?". Він сказав, що ситуація дуже складна, ми не готові до виконання завдань. Це я кажу про те, що я маю право сказати на камери", - зазначив президент.

Януковича обурило те, що міністр оборони Михайло Єжель мав прилетіти в аеропорт безпосередньо в день святкування.

"І я сам собі задав питання: "Міністр, як свадєбний генерал, приїде в неділю в Крим... Коли приймається рішення проводити такі заходи, міністр їде заздалегідь і їх готує", - наголосив президент.

Янукович нагадав, що це вже друге за три місяці засідання РНБО, присвячене питанню Збройних сил.

"Перший раз ми розглядали питання в квітні. Ми визначились, що почнемо працювати, але я не почув, не побачив ініціативи. Я не побачив того хвилювання, яке повинно бути у відповідальних людей, тим паче тих, хто носить генеральську форму, хто повинен дбати про державу, про її захист", - заявив президент, повторивши, що за підсумком засідання будуть зроблені серйозні висновки.

Водночас, сам Михайло Єжель заявив, що готовий до відставки. На його місце може бути призначено Олександра Кузьмука.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Янукович "радикально" покарає міністра оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути