Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2010 05:41

"Газова угода Тимошенко висмоктує зайвих три з половиною мільярди доларів"

Уряд Юлії Тимошенко фактично поставив країну на коліна, заявив на засіданні Кабміну в середу прем"єр-міністр Микола Азаров, 62 роки:

— Ми завершуємо розробку державного бюджету. Прямо кажучи, це екстремальна робота. Мало того, що попередники залишили країну взагалі без бюджету, вони створили умови, в яких надзвичайно важко спроектувати головний кошторис держави. Тільки в квітні ми повинні сплатити за їх боргами стільки, скільки збираємо в цьому місяці податків. А кабальна для України газова угода, нав"язана Тимошенко, висмоктує з держави зайвих 3,5 мільярда доларів на рік — порівняно із середньоєвропейською ціною.

Промову Азаров читає ламаною українською. У прес-службі Кабміну стверджують, що тексти пише сам.

Майже всі міністри приходять на засідання за півгодини до початку. Віце-прем"єр із питань Євро-2012 Борис Колесніков підходить до міністра надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича.

— Будуватимемо готелі у Львові та Донецьку, нехай ваші там не сильно стараються з контролем, — каже російською 47-річний Борис Колесніков.

Шуфрич киває. Колесніков іде до міністра фінансів Федора Ярошенка, 60 років. Показує йому папку з документами з будівництва.

Викрили дійсно багато порушень. Але мій чоловік тут ні до чого

— Це треба вирішити, — каже.

— Іди сюди, — повертається Ярошенко до міністра економіки Василя Цушка, який сидить позаду нього.

Той підводиться. Чиновники відходять у куток та тихо про щось говорять.

До свого місця прямує заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, 52 роки. Наприкінці березня на розширеному засіданні колегії Генпрокуратури вона розкритикувала податкову адміністрацію Київської області, яку очолює її чоловік Олександр Корняков. Сказала, що з 2008 року на Київщині зростає заборгованість із відшкодування податку на додану вартість.

— Не розумію, про що ви говорите, — каже Корнякова у відповідь на запитання, чому вона негативно висловлювалася про чоловіка. — У нас була колегія. Викрили дійсно багато порушень, в тому числі у Київській області. Але мій чоловік тут ні до чого.

На засіданні міністри мали розглядати проект бюджету. Однак його досі допрацьовують. Азаров обіцяє, що в бюджеті будуть кошти на будівництво мостів, автострад, аеропортів та енергоощадних об"єктів житлово-комунального господарства. Каже, людям компенсуватимуть підвищення ціни на газ. При цьому податків не збільшуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «"Газова угода Тимошенко висмоктує зайвих три з половиною мільярди доларів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути