четвер, 03 грудня 2009 18:06

Скасували районні ради

19 листопада на сесії Черкаської міськради прийняли рішення про скасування в місті райрад. Натомість створять районні адміністрації.

Соснівська та Придніпровські ради п"ятого скликання працюватимуть до завершення терміну повноважень.

— Подібні рішення приймалися й раніше, але судова тяганина заважала їх реалізувати. Сподіваюся, цього разу ми зможемо завершити процес, — каже мер Черкас 42-річний Сергій Одарич. — Райони лише нараховують субсидії, допомоги, працюють із неповнолітніми. На це наявність депутатів не впливає. Гроші райрадам виділяють із міського бюджету. А депутати районних рад лише підтримують запропонований розподіл фінансів, не мають повноважень щось змінити. На утримання заступника з питань роботи ради, його патронатної служби, відділу з питань роботи рад, фінансового управління витрачається значна сума. Ми зможемо заощадити близько 7–8 мільйонів гривень на рік.

— Офіційно нам іще ніхто нічого не казав. Півроку ще будемо працювати, до кінця депутатського терміну, — говорить 51-річний Михайло Мушієк, заступник голови Придніпровської ради.

Зараз ви читаєте новину «Скасували районні ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути