неділя, 20 вересня 2009 17:29

Медведєв сподівається, що НАТО хоче прийняти Україну не на зло Росії

Медведєв сподівається, що НАТО хоче прийняти Україну не на зло Росії

Президент РФ Дмитро Медведєв сподівається, що НАТО задумається про доцільність входження до альянсу України та Грузії.

Про це він сказав в інтерв"ю CNN, повідомляє прес-служба Кремля.

"Що стосується України і Грузії, тут все просто. Я вважав і вважаю, що такі рішення повинні прийматися на основі суверенного рішення відповідних держав", - заявив Медведєв.

"Україна: там не було ніякого референдуму. Там є певні результати прогнозів ставлення народу до цієї теми", - сказав президент РФ.

"Дві третини населення країни не підтримують вступ до НАТО, а окремі керівники України з наполегливістю, гідною кращого застосування, постійно заштовхують державу в НАТО", - зазначив він.

"Якщо це робити, то тоді необхідно провести референдум, необхідно провести процедури. Хоча для нас це було б не кращим рішенням з цілком зрозумілих причин", - сказав Медведєв.

Він заявив, що Росія має "рівні, нормальні відносини з НАТО". "Зараз вони стабілізовані після важкого періоду минулого року. Ми хочемо їх розвивати і далі", - підкреслив президент Росії.

"Але не потрібно забувати, що НАТО - це все-таки військовий блок і його ракети спрямовані в російський бік", - нагадав він.

"І від того, що кількість країн, які входять до НАТО, все розширюється і розширюється і підходить до наших кордонів, ми не відчуваємо жодних позитивних емоцій, нам це не подобається, і ми відкрито про це говоримо", - заявив Медведєв.

"Потрібно займатися європейською безпекою. Давайте просувати спільні інститути. Мені здається, що ось про це потрібно замислитися", - зазначив він.

"І ця позиція, до речі, як мені здається, знаходить розуміння у низки європейських держав, які пропонують не форсувати вступ до НАТО тих країн, які до цього не готові", - сказав президент РФ.

Медведєв висловив побажання, "щоб ще й саме НАТО задумалося: а чи здатна в цьому випадку організація керувати такою кількістю країн, у яких така кількість внутрішніх проблем?".

"Якщо це робиться на зло Росії, ну тоді можна й інші країни прийняти в НАТО, але я сподіваюся, що все-таки не ця мотивація присутня у керівництва Північноатлантичного альянсу", - підкреслив він.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Медведєв сподівається, що НАТО хоче прийняти Україну не на зло Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути