Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2009 18:35

Прем"єр Яценюк не найкращий варіант для президента Януковича

Перший віце-спікер Верховної Ради "регіонал" Олександр Лавринович заявив, що Арсеній Яценюк може стати прем"єр-міністром у разі, якщо лідер Партії регіонів Віктор Янукович переможе на президентських виборах.

Янукович має найвищий рейтинг серед кандидатів у президенти. За останніми опитуваннями Київського міжнародного інституту соціології, його підтримують 34,7% виборців. Тоді як прем"єр-міністра Юлію Тимошенко — 21,5%, а лідера Фронту змін Арсенія Яценюка — 17,6%.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 53 роки, вважає, що Яценюк може підтримати Януковича вже у першому турі президентських виборів — коли стане зрозуміло, що він не виходить у другий тур.

— Прийдешні вибори президента стануть грою олігархів, які хочуть убезпечити себе від ризиків економічної кризи, — наголошує політолог. — Для них буде важливо, щоб хтось із двох кандидатів — Тимошенко або Янукович — став повноцінним президентом.

Водночас, на думку Вадима Карасьова, прем"єр Яценюк для президента Януковича буде не найкращим варіантом. Адже лідер "регіоналів" хоче бути главою держави 10 років. А Яценюк на посаді прем"єра нарощуватиме свою політичну вагу, навіть якщо в парламенті не матиме власної політичної сили. Адже діючий прем"єр завжди має реальну владу в країні. І тоді вже після першого терміну президентства Янукович може стати непотрібним олігархам — вони замінять його на молодшого і перспективнішого політика з високим рейтингом.

— Найкомфортніше Віктор Янукович почуватиметься у кріслі президента за прем"єра Миколи Азарова, — каже Вадим Карасьов. — Тоді все буде під контролем і не існуватиме ніяких ризиків конкуренції.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Яценюк не найкращий варіант для президента Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути