Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 18:37

Третина українців вважає Яценюка найімовірнішим наступником Ющенка

Третина українців вважає Яценюка найімовірнішим наступником Ющенка

В Україні часто запозичувався російський політичний досвід. Чимало експертів наголошують, що Секретаріат президента України вирішив піти протоптаною ще Борисом Єльциним дорогою і зробив ставку на Арсенія Яценюка як наступника Віктора Ющенка.

Хоч поки ця стратегія не має офіційного підтвердження, усе говорить на користь того, що сценарій уже реалізовується. Ось нещодавно Віктор Ющенко формально відхрестився від наступника, але при цьому проспівав йому дифірамби: "Я не приховую своїх симпатій до Арсенія Петровича. Цю людину я знаю багато років. Багато, що відбувалося в його кар"єрі, було завдяки моїм рішенням. Тому що я переконаний: це перспективний, великий політик, який потрібен Україні, нації. Європейського типу, нескутий, із гумором, із фантазією — це вже молоде покоління". Це не просто слова, а знак для місцевої влади — орієнтуйтеся на Яценюка.

Цікаво, що намір чинного президента прочитали не лише чиновники та політологи, а й прості громадяни. Третина (33,8%) населення України вважає, що президент Віктор Ющенко хотів би бачити своїм наступником на посаді глави держави лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Це не просто слова, а знак для місцевої влади

Людей попросили відповісти на запитання, кого з перерахованих політиків, на їхню думку, Ющенко хотів би бачити своїм наступником на посаді президента як того, хто міг би найкраще, з погляду чинного глави держави, продовжити його політику.

При цьому лише 4,2% опитаних вважають, що Ющенко хотів би бачити своїм наступником лідера Партії регіонів Віктора Януковича, 3,5% — прем"єр-міністра Юлію Тимошенко, 2,4% — голову Верховної Ради Володимира Литвина. Опитування проводилося 3–12 квітня. Було опитано 1984 українці віком від 18 років в усіх регіонах. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Як вважають деякі експерти, навіть заява Віктора Ющенка, що він піде на другий термін, є не чим іншим, як намаганням відволікти увагу від проекту "Наступник". І це зрозуміло. Чинний президент — досвідчений політичний гравець, тому буде намагатися тримати свої справжні плани від політичних опонентів за сімома замками.

Зараз ви читаєте новину «Третина українців вважає Яценюка найімовірнішим наступником Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути