Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2009 18:16

Тігіпку пропонують очолити Трудову партію

Завтра відбудеться з"їзд Трудової партії. Очікують, що на ньому раднику прем"єр-міністра Сергієві Тігіпку, 49 років, запропонують взяти на себе керівництво партією. Кажуть, що після цього він оголосить про свою участь у майбутніх президентських виборах.

— Тігіпко — це технічний проект Юлії Тимошенко, який працюватиме на відтягування голосів виборців у Арсенія Яценюка, — каже політолог Михайло Басараб, 32 роки. — Він стереотипно сприймається як молодий політик, тому фактично буде клоном Яценюка.

— Якщо людина повертається в політику, то не для того, щоб бути технічним кандидатом, — переконує Тігіпко. — Мені дійсно надійшли пропозиції очолити не одну партію. Не подобається мені те, що відбувається в країні. Не хочу спостерігати, хочу на це впливати.

Поки що Трудову партію очолює Дмитро Сирота — син загиблого нардепа від Блоку Литвина, екс-лідера Трудової партії Михайла Сироти. Дмитро став її головою через два місяці після смерті батька — у жовтні минулого року. Спочатку пропонував зайняти цю посаду нардепу-"нунсівцю" Анатолієві Гриценку. Однак той відмовився. Сирота готовий стати першим заступником нового голови партії.

Тігіпко очолював "трудовиків" дев"ять років тому. 2002-го він провів цю партію до парламенту — у складі блоку "За єдину Україну!". У грудні того ж року пішов працювати головою Нацбанку, тому на початку 2003-го склав із себе повноваження партійного керівника. 2004-го з липня по грудень очолював виборчий штаб кандидата в президенти Віктора Януковича. У політику повернувся торік. Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко призначила його співголовою Ради інвесторів при Кабміні та своїм радником. На початку 2009-го говорили, що він може стати віце-прем"єром із питань фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпку пропонують очолити Трудову партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути