субота, 20 грудня 2008 16:38

Тимошенко вимагатиме звільнення Стельмаха й без подання Ющенка

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що фракція БЮТ наполягатиме на звільненні Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України парламентом без відповідного подання Президента України Віктора Ющенка.

Про це Тимошенко заявила сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Я впевнена у тому, що Ющенко співучасників всієї цієї операції (спекулятивної девальвації гривні) так просто не здасть, тому вони є його командою для таких надзвичайних питань в Україні, як знищення фінансової стабільності, економічної стабільності і, по суті, політичної стабільності. Саме тому я підніматиму питання, щоб наступного тижня по готовності ТСК Верховної Ради доповісти ми наполягали, щоб питання про звільнення Стельмаха було поставлене без подання Президента", - сказала Тимошенко.

У той же час, на її думку, в тому випадку, якщо Президент сам не направить до парламенту подання про звільнення Стельмаха, це буде свідоцтвом того, що це "одне угруповання".

Крім того, прем`єр повідомила, що одночасно із звільненням Стельмаха з посади голови Нацбанку уряд має намір підготувати законопроект, який позбавить НБУ права здійснювати непрозорі процедури на валютному ринку, в системі рефінансування і в системі комунікацій з національною банківською системою.

"Зараз такий законопроект перебуває практично в стані готовності. Сьогодні ми ще до кінця дня працюватимемо. І я сподіваюся, що у понеділок або вівторок можемо внести цей законопроект у парламент", - повідомила прем`єр-міністр, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вимагатиме звільнення Стельмаха й без подання Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути