Ексклюзиви
субота, 10 лютого 2024 05:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просунулися на двох напрямках - ISW

ЗСУ просунулися на двох напрямках - ISW
ISW повідомило про просування ЗСУ. Фото: Главком

Збройні сили України просунулися на захід від Горлівки та досягли незначного успіху на лівому березі Херсонської області.

9 лютого тривали позиційні бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Російські війська незначно просунулися на схід від Білогорівки. Позиційні бойові дії поблизу Синьківки, Іванівки, Тернів, Ямполівки, Діброви, Григорівки та Білогорівки, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

На північному сході від Бахмута тривали обмежені позиційні бої. Російські сили нещодавно досягли незначних успіхів на захід від Бахмута, а українські сили нещодавно просунулися на південний захід від Бахмута.

РФ просунулися на півночі Авдіївки та продовжили позиційні бойові дії.

"Бойові зіткнення точаться в житлових кварталах на півночі Авдіївки. Російські війська зосереджують удари на півночі Авдіївки", - розповів речник українського Таврійського угруповання військ Дмитро Лиховий.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що російські війська мають на меті відрізати українські сили на Авдіївському коксохімічному заводі та перерізати українську магістраль наземного зв'язку, що веде до Авдіївки, щоб оточити населений пункт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні ракет для ППО вистачить лише на місяць - NYT

Окупанти просунулися в Новомихайлівці на тлі позиційних боїв. Бої тривали на захід від Донецька поблизу Георгіївки та Красногорівки і на південний захід від Донецька поблизу Побєди та Новомихайлівки.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки на південь від Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки) та на північ від Приютного.

9 лютого тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Українські та російські джерела повідомляли про позиційні бої поблизу Роботиного, на захід від Вербового, на захід від Новопокровки та біля Новопрокопівки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 8 лютого, показують, що українські сили нещодавно досягли незначного підтвердженого успіху в Кринках на лівому березі Херсонської області.

Речниця Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк заявила, що російські війська знизили інтенсивність обстрілів українських позицій на східному березі Херсонської області та все частіше проводять штурми без бронетехніки.

Затримки у військовій допомозі Заходу посилюють снарядний голод українських військ.

У Збройних сил України вже відчувається дефіцит боєприпасів, повідомляють аналітики американського Інститут вивчення війни (ISW).

Такий стан речей підриває здатність українських військ використовувати західні контрбатарейні системи. За останній тиждень окупанти збільшили інтенсивність артилерійських ударів майже на чверть і обстріляли Україну понад 1,5 тис. разів, вразивши понад 570 населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просунулися на двох напрямках - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути