середа, 18 липня 2018 13:46

ЗМІ упіймали губернатора Запоріжжя на великому обмані

ЗМІ упіймали губернатора Запоріжжя на великому обмані
Фото: radiosvoboda.org

Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль не вказав у декларації Range Rover і 4 Mercedes, а також не відобразив чималі витрати на закордонні подорожі, елітний кінний клуб і приватну школу доньки.

Про це йдеться у розслідуванні проекту "Декларації" від Bihus.info.

Інформацію журналісти отримали із судових ухвал у справі про недостовірне декларування, яку нині проти Бриля розслідує Національне антикорупційне бюро.

За даними розслідування, слідчі НАБУ встановили, що голова ОДА має право користування на 5 автомобілів - Mercedes-Benz G 63 AMG, Mercedes-Benz SLK 200, Mercedes-Benz S 500, Mercedes-Benz Viano і Range Rover - проте не вказує їх у своїх деклараціях.

Також на очільника області оформлена нотаріальна довіреність на управління та розпорядження усім майном його батька. Згідно з витягом із Реєстру речових прав на нерухоме майно, 71-річний Іван Бриль володіє 0,4 га землі та 540-метровим будинком у Києві та ще 2 будинками загальною площею 189 кв. м у Переяславі-Хмельницькому, тому вони також мали б з'явитися у його декларації.

Крім того, зазначають журналісти, розслідування НАБУ показало, що Бриль зі своєю дружиною Майєю та 3 доньками побували на відпочинку у Туреччині, Італії, Німеччині, Франції, Греції, Ізраїлі та інших країнах, де зупинялися у дорогих готелях. Зокрема, вартість послуг однієї лише авіакомпанії у 2016 році склала майже 42 тисячі доларів, у той час як офіційний річний дохід губернатора становив лише 10 тисяч.

Повідомляється, що додатково в 10 тисяч доларів Брилю мало обійтися навчання його наймолодшої доньки Майї в елітній "Новопечерській школі".

"Також слідчі НАБУ підозрюють, що очільник Запорізької області з дружиною та 3 дітьми є членами кінного клубу "Butenko Stable", на що за рік родина мала би витратити ще 160 тисяч гривень. Проте у розділі про видатки витрати ні на подорожі, ні на школу, ні на кінний клуб не відображені", - зазначається в розслідувані.

У своїй декларації за 2017 рік Бриль вказав 3 будинки площею 319, 629 і 282 кв. м, 4 коштовних годинники і 4 карабіни. Із власних транспортних засобів він задекларував Volkswagen Caddy та новеньку Toyota Camry, а також користування Range Rover матері та Mercedes-Benz S 350 тестя. Готівкою губернатор з родиною зберігає 150 тисяч доларів і 3,9 млн гривень.

Згідно з біографією, все своє життя Костянтин Бриль присвятив державній службі в органах внутрішніх справ, податковій міліції та Службі безпеки України, а свої статки намагається пояснити трьома роками роботи у Східній Німеччині на початку 90-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Губернатора Запорізької області звинуватили у незаконному заволодінні сотень гектарів землі

У 2017 році Костянтин Бриль скасував антикорупційну комісію при ОДА, яка хотіла направити до Генпрокуратури, САП и НАЗК протокол про його незаконне збагачення. У ньому зазначалося, що виявлені статки не відповідають задекларованим прибуткам губернатора Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ упіймали губернатора Запоріжжя на великому обмані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути