Ексклюзиви
неділя, 22 травня 2022 00:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав українців в тилу не бути недбалими і безтурботними

Зеленський закликав українців в тилу не бути недбалими і безтурботними
Президент Володимир Зеленський звернувся до українців. Фото: Українська правда

Президент України Володимир Зеленський закликав кожного українця щоденно дбати про те, щоб допомогти обороні і армії.

"Можливо, комусь у деяких містах у тилу здається, що про війну можна забути. І стати безтурботним. Чи навіть недбалим. Але ні, це не так. Щодня гинуть українці за нашу незалежність. Щодня!", сказав він у черговому відеозверненні.

Президент привітав наших науковців, які попри всі труднощі однак працюють заради того, щоб Україна зберегла й розвинула свій науковий потенціал. Він підкреслив, що цей день має подвійне значення - День науки і День Європи.

"Також хочу сказати слова подяки всім, хто докладає зусиль, щоб Україна нарешті стала частиною обʼєднаної Європи. Всім нашим дипломатам, усім нашим державним службовцям, які зараз мають за лічені тижні виконати завдання, яке інші держави долали роками, коли йшли до Євросоюзу", сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забиратимемо їх додому" - Зеленський підтвердив, що захисників Азовсталі мають обміняти

Зеленський провів переговори з премʼєр-міністром Португалії. Подякував йому за всю ту підтримку, яку Португалія зараз надає Україні. Це й оборонна, і політична, і гуманітарна підтримка. Обговорили подальше посилення санкцій проти Російської Федерації. А також післявоєнну відбудову нашої країни. Португалія готова долучитися до відновлення України, до відбудови українських шкіл і дитячих садочків.

Подякував Джо Байдену за невідкладне підписання ухваленого Конгресом пакету підтримки для України на 40 мільярдів доларів.

Також поговорив і з прем'єр-міністром Італії Маріо Драґі. Основну увагу приділили ситуації на полі бою й тому, як можна пришвидшити перемогу України. Погодилися, що має бути прискорений шостий пакет санкцій проти Росії.

Зеленський підписав сьогодні указ про нагородження наших героїв. 215 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами. З них 30 – посмертно.

Україна працює зі своїми міжнародними партнерами над договором про гарантії безпеки. Документ не передбачає участі Росії, розповів президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав українців в тилу не бути недбалими і безтурботними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути