пʼятниця, 31 березня 2023 22:39

Зеленський пояснив, коли можливі переговори про закінчення війни

Зеленський пояснив, коли можливі переговори про закінчення війни
Президент Володимир Зеленський висловився про умови для дипломатичних переговорів з РФ. Фото: ОП

Початок дипломатичних переговорів і фіксація закінчення війни може бути лише після того, як Росія без бою виведе війська з України.

Однак невідомо, хто тоді представлятиме Росію. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час пресконференції за результатами Бучанського саміту, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців запитали, коли можна починати переговори з РФ: результати опитування

"Так, авжеж, буде фіксація закінчення війни. Але тільки за цим великим столом, там, де будуть сидіти порядні держави і представник Російської Федерації. Мені дуже складно, хто на той час буде представником Росії, який без бою спочатку виведе всі війська з нашої території, тоді починається дипломатичний формат", - сказав Зеленський.

Водночас він наголосив: якщо Україна "силою буде вибивати їх (росіян – Gazeta.ua) всіх до кінця, то з такими людьми немає про що говорити в цілому", оскільки будуть втрати людей.

"Буде велика кількість жертв. Про що з цими людьми в цілому говорити? Вони повинні бути ізольовані, такими, кому не тиснуть руки. Ось і все", - підкреслив глава держави.

Зеленський також нагадав, що раніше запропонував Формулу миру, де, за його словами, є "абсолютно конкретна послідовність дій, яка однозначно призведе до закінчення війни, бо ми хочемо миру".

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ескалаційні кроки з боку країни-агресорки Росії говорять про те, що вона не готова завершити війну проти України дипломатичним шляхом.

Кремль бажає вирішувати це на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, коли можливі переговори про закінчення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути