пʼятниця, 31 березня 2023 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Українців запитали, коли можна починати переговори з РФ: результати опитування

Українців запитали, коли можна починати переговори з РФ: результати опитування
Більшість українців (60,7%) вважають, що переговори з Росією слід вести тільки після витіснення (виведення) її військ на кордони станом на 1991 рік. Фото: zn.ua

Більшість українців (60,7%) вважають, що переговори з Росією слід вести тільки після витіснення (виведення) її військ на кордони станом на 1991 рік.

Півроку тому цю позицію поділяти 57,5% респондентів. Про це свідчать данні опитування Центру Разумкова.

Ще 17,6% підтримують думку про те, що переговори з Росією слід вести тільки після витіснення її військ на лінію протистояння станом на 23 лютого 2022 року (у вересні-жовтні 2022 року – 20,6%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці назвали історично близький народ

Крім того, 13,1% вважають, що переговори з Росією це дієвий спосіб досягнення миру, яким слід скористатися вже зараз. Півроку тому цю думку підтримували 16,6%.

Ті, хто вважає, що переговори з Росією слід вести тільки після витіснення (виведення) її військ на кордони станом на 1991 рік, становлять більшість у всіх регіонах (від 56,5% на Півдні до 65% на Заході).

Опитування, проводилося Центром Разумкова з 22 лютого по 1 березня 2023 року серед 2020 респондентів. Опитування проводилося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Українці без упереджень ставляться до біженців, а також до тих, хто залишився на окупованій території.

Це не стосується громадян України, які є росіянами за національністю. Про свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зокрема, ставлення до внутрішньо переміщених осіб (ВПО) є цілком позитивним. Готові допустити їх у своє найближче оточення 53%, ще 42% погоджуються, що вони мають жити в Україні (разом 95%). Ксенофобне ставлення до них мають лише 5% респондентів.

Зараз ви читаєте новину «Українців запитали, коли можна починати переговори з РФ: результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути