четвер, 30 березня 2023 16:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба відповів, чи можна завершити війну в Україні дипломатичним шляхом

Кулеба відповів, чи можна завершити війну в Україні дипломатичним шляхом
Міністерство закордонних справ працює над посиленням нашої армії, заявив голова відомства Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Ескалаційні кроки з боку країни-агресорки Росії говорять про те, що вона не готова завершити війну проти України дипломатичним шляхом.

Кремль бажає вирішувати це на полі бою. Про це під час дискусії, організованої Chatham House, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Кожна війна завершується дипломатією. Тобто підписується на папері питання, яким чином ви досягнете завершення війни. Сьогодні моя робота як глави МЗС, яким чином поставити більше зброї в Україну, щоб зробити армію сильнішою і сьогодні всі сфокусовані на цій ідеї", – заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба пояснив, як треба судити Путіна

Як пояснив міністр, Міністерство закордонних справ працює над посиленням нашої армії, аби якнайшвидше наблизити війну до моменту переговорів.

Водночас шлях до досягнення миру був сформульований під час виступу президента України Володимира Зеленського на G20.

"Але те, що робить Росія, говорить саме за себе. Вони не хочуть вирішувати шляхом дипломатії, вони хочуть це вирішувати на полі бою", – сказав Кулеба.

Країни-союзники України не повинні вважати майбутній весняний контрнаступ ЗСУ вирішальним.

Це може вплинути на подальшу позицію Заходу. Таку думку в інтерв'ю Financial Times висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами Кулеби, такий наратив є небезпечним для України, оскільки якщо наступ зазнає невдачі, це посилить тих західних чиновників, які очікують від нашої країни компромісів з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба відповів, чи можна завершити війну в Україні дипломатичним шляхом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути