середа, 14 листопада 2018 15:40

Зеленський може стати незручним суперником для будь-якого кандидата у другому турі виборів - експерт

Зеленський може стати незручним суперником для будь-якого кандидата у другому турі виборів - експерт
Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прокоментував результати соцдослідження КМІС, Центру Разумкова та групи "Рейтинг"

Керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський має високі шанси залишитися серед фаворитів президентської гонки і стати незручним суперником для будь-якого з кандидатів у другому турі виборів. Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи результати соціологічного опитування, проведеного КМІС, Центром Разумкова і групою "Рейтинг".

"Ми бачимо, що за останні мінімум півроку тенденція зростання рейтингу Зеленського досить стабільна, і він закономірно посідає друге місце. Думаю, що з високою ймовірністю Зеленський залишиться серед фаворитів виборчих перегонів. У другому турі він буде дуже незручним суперником для будь-кого", – сказав Фесенко.

Серед можливих переваг Зеленського над опонентами з числа старих політичних гравців політолог назвав, по-перше, менший антирейтинг, ніж, наприклад, у Петра Порошенка чи Юлії Тимошенко. Це може стати вирішальним у другому турі, коли виборці голосують не за певного кандидата, а проти того, хто їм не подобається, прогнозує експерт.

"Друга істотна перевага – він не політик. Він талановитий актор, діючий в політичному контексті. Багато хто ототожнює Зеленського з персонажем серіалу "Слуга народу", і це додає йому прихильників. Крім цього, Зеленський може критикувати опонентів не в стилі політичних дебатів, а в стилі "майданного гумору", – підкреслив політолог.

Також Фесенко додав, що політтехнологи з багатьох таборів ламають голову, як відповідати Зеленському, який просуває себе в зовсім іншій манері, ніж звикли старі політичні гравці.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, якби вибори відбулися у наступну неділю, Зеленського підтримали б 11,4% серед тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь у голосуванні. На першому місці – Юлія Тимошенко (20,7%). Петро Порошенко та Анатолій Гриценко мають приблизно по 10%. Партія Зеленського "Слуга народу" також набрала б більше 11% голосів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може стати незручним суперником для будь-якого кандидата у другому турі виборів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути