вівторок, 01 серпня 2017 10:43

Запрацювала угода про зону вільної торгівлі
4

1 серпня набула чинності обіцяна угода між Канадою та Україною про зону вільної торгівлі.

"Yes! Сьогодні набуває чинності угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою", - написав у своєму Twitter президент України Петро Порошенко.

У прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі повідомили, що угода відкриває вітчизняним виробникам безперешкодний доступ до 98% канадського ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запуск вільної торгівлі з Україною Канада визнала пріоритетом

Відтепер українські товаровиробники можуть експортувати в Канаду всі промислові товари, крім легкових автомобілів, які потрапляють під спеціальні умови лібералізації, а також широкого спектру сільськогосподарської продукції, крім м'яса птиці, молочної продукції, яєць, сирів і цукру, які також обмежуються тарифними квотами.

За оцінками Мінекономрозвитку, Україна після набрання чинності угоди зможе збільшити свій експорт у Канаду на $0,6 млн щорічно, а також розраховувати на додаткові інвестиції.

"Так! Сьогодні набула чинності угода про вільну торгівлю з Канадою. Це нові можливості для експортерів і нові перспективи торгівлі на північноамериканському континенті. Це вихід на канадський ринок, обсягом понад 400 мільярдів доларів. Величезні перспективи відкриваються і для співпраці з Канадою у сфері ІТ, хай-тек, інженерії, авіації", - зазначив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

За повідомленням Мінекономрозвитку, угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою підписали 11 липня 2016 року під час візиту до Києва прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

14 березня угоду ратифікувала Верховна Рада, 18 травня це зробив Сенат Канади.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювала угода про зону вільної торгівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути