Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2024 23:26

Спецтема: Війна Росії проти України

За 1 липня відбулося 161 бойове зіткнення: в Генштабі повідомили подробиці

За 1 липня відбулося 161 бойове зіткнення: в Генштабі повідомили подробиці
В Генштабі повідомили оперативну інформацію на кінець 1 липня. Фото: Мілітарний

За 1 липня відбулося 161 бойове зіткнення.

Росіяни завдали чотири ракетні удари (із застосуванням шести ракет), 33 авіаційні удари (зокрема, 50 КАБами) та 433 удари дронами-камікадзе, вчинили 3072 обстріли по позиціях українських військ і населених пунктах з артилерії та інших типів озброєння, йдеться в вечірньому зведенні Генштабу.

На Харківському напрямку російські окупанти 11 разів штурмували оборонні рубежі в районі Глибокого, Липців і Вовчанська. Тривають чотири бойові зіткнення.

На Куп'янському напрямку ворог атакував 17 разів. Успішно відбито штурмові дії поблизу населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане і Стельмахівка. Неподалік Синьківки продовжуються три боєзіткнення.

На Лиманському напрямку російські війська здійснили 17 атакувальних спроб - поблизу Греківки, Невського і Макіївки. П'ять боїв тривають.

На Сіверському напрямку зафіксовано 19 штурмових дій росіян біля Білогорівки, Івано-Дар'ївки, Спірного, Виїмки, Верхньокам'янського - тут два бої продовжуються.

На Краматорському напрямку наші війська зупинили п'ять атак противника у районах Нового та Кліщіївки. На напрямку Часового Яру одне боєзіткнення ще не закінчене.

На Торецькому напрямку росіяни намагалися 19 разів вклинитися в наші оборонні рубежі біля населених пунктів Торецьк, Північне, Південне та Нью-Йорк. Відбито 16 атак, три ще тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

На Покровському напрямку від початку доби відбувалися 44 штурмові дії росіян. Триває відбиття 14 атак поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Новоселівка Перша, Євгенівка, Сокіл, Восход, Нетайлове.

"Втрати противника з початку доби тут становлять: в особовому складі, безповоротні - 109 окупантів, санітарні - 181, ще декілька осіб узято в полон. Знищено один танк росіян, по одній БМП та МТ-ЛБ, два бронеавтомобілі "Тигр", два авто й одне багі, чотири БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також одну гармату. Серед пошкодженої техніки ворога - танк, гармата, 120-мм міномет і чотири авто", - йдеться в зведенні.

На Курахівському напрямку загарбники намагалися сім разів просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка, однак безуспішно.

На Времівському напрямку відбувалося 10 ворожих атак в районах Водяного й Урожайного. Відсіч однієї штурмової дії ще триває.

На Оріхівському напрямку зазнали невдачі дві атаки противника в бік Роботиного і Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку вісім атак росіян успіху не мали.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 1 липня склали 543 810 осіб.

Протягом минулої доби знищено ще 1110 загарбників, повідомили в Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «За 1 липня відбулося 161 бойове зіткнення: в Генштабі повідомили подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути