субота, 21 лютого 2009 17:41

В"ячеслав Кириленко став лідером громадського руху "За Україну!"

В"ячеслав Кириленко став лідером громадського руху "За Україну!"

Громадський рух "За Україну!" обрав лідером депутата Верховної Ради, члена фракції Блоку Наша Україна - Народна Самооборона В"ячеслава Кириленка. Як стало відомо, таке рішення прийняли установчі збори громадського руху на сьогоднішньому засіданні.

За словами Кириленка основним завданням руху буде налагодження зв"язків між громадянським суспільством і парламентом.

"За Україну!" не має політичного характеру

"Але для того, щоб стати зв"язковим між суспільством і владою, між суспільством і парламентом ми повинні розірвати замкнене коло, яке нав"язане двома найбільшими вождівсько-олігархічними кланами - Партією регіонів і Блоком Юлії Тимошенко", - заявив депутат, у промові на установчих зборах .

Він також додав, що завданнями руху "За Україну!" та його представників в Раді, буде захист прав малих і середніх підприємців.

"Ми будемо захищати цих людей від невиправданого збільшення податків, від запровадження додаткових зборів і від тих неконтрольованих дій стосовно них, які дозволяють собі контролюючі, податкові та інші інстанції.", - додав Кириленко.

Депутат підкреслив, що рух За Україну! не має політичного характеру і об"єднує всіх громадян, які виступають за захист національних інтересів.

"Ми сьогодні заснували позапартійна рух, і якщо хочете, це позапартійна рух" - заявив Кириленко.

"На цьому етапі, мова про це (про перетворення руху За Україну! в політичну партію ред.) не йде взагалі, тому що від партій всіх давно нудить, вони давно займаються власними справами", - вважає політик.

Як повідомляється, на установчих зборах громадського руху були присутні депутати Ради, які входять до групи За Україну!, Міністр освіти і науки Іван Вакарчук, мер Тернополя Іван Заставний, а також представники творчої інтелігенції.

На запитання журналістів, чи готовий він залучити до громадського руху депутата фракції НУ-НС, екс-спікера Арсенія Яценюка або об"єднатися з його ініціативою Фронт змін, Кириленко відповів: "Коли буде фронт, тоді й будемо над цим думати".

"Ми голосуємо лише за ті питання, які мають українську позицію"

Раніше, після того, як 37 депутатів фракції НУ-НС проголосували за створення коаліції у складі БЮТ, блоку Наша Україна - Народна самооборона і Блоку Литвина, Кириленко подав у відставку з посади лідера фракції. Він створив депутатську групу За Україну, в яку увійшли 18 народних обранців.

У інтерв"ю газеті День Кириленко зазначив, що депутатська група За Україну! не увійшла в нинішню коаліцію. "Ми голосуємо лише за ті питання, які мають українську позицію, і для цього нас не треба заганяти в коаліцію", - зазначив Кириленко.

За матеріалами Українські Новини, Интерфакс-Украина, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Кириленко став лідером громадського руху "За Україну!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути