неділя, 24 березня 2019 05:46

Всі виборчі комісії в Україні взяті під цілодобову охорону

Всі виборчі комісії в Україні взяті під цілодобову охорону
Виборчкоми взято під охорону. Фото: РБК

Правоохоронні органи України взяли під цілодобову охорону виборчі комісії напередодні запланованих на 31 березня виборів президента країни.

Для забезпечення безпеки виборчих комісії в Україні залучено понад 400 поліцейських. Вони, зокрема, контролюють доставку бюлетенів, повідомив заступник керівника Нацполіціі Олександр Фацевич.

"З сьогоднішнього дня ми взяли під охорону всі виборчі комісії - їх 199. Для забезпечення безпеки їх роботи по всій країні цілодобово залучено понад 400 співробітників поліції", - вказав він.

Зараз поліцейські контролюють доставку бюлетенів в окружні виборчкоми.

За словами Фацевича, за добу надійшло понад 145 звернень, що стосуються виборчого процесу. За дев'яти фактами розпочато досудові розслідування. Всього ж з початку передвиборної кампанії зареєстровано понад 3,5 тис. заяв, при цьому в 202 випадках порушено кримінальні провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестували 5 тис. осіб: правоохоронці відзвітували про мітинг в центрі Києва

Реєстрація кандидатів у президенти України завершилася 8 лютого. До 7 березня 44 кандидата могли відмовитися від участі у виборчих перегонах, цим правом скористалися п'ять чоловік. Таким чином, на пост президента України в 2019 році балотуються 39 осіб, з них - 35 чоловіків і чотири жінки.

Зараз ви читаєте новину «Всі виборчі комісії в Україні взяті під цілодобову охорону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути