четвер, 28 лютого 2013 21:58

Власенка незаконно позбавили депутатського мандата - "Батьківщина"

Власенка незаконно позбавили депутатського мандата - "Батьківщина"
Сергій Власенко Фото: gazetavv.com

Депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка позбавили депутатського мандата. Про це у п'ятницю повідомить на прес-конференції глава політради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Прес-служба "Батьківщини" анонсувала прес-конференцію на 9:30 саме за такою назвою: "Нова хвиля політичних репресій: влада незаконно позбавила Сергія Власенка депутатського мандата і планує його арешт".

"Здається, продажні суди і судді остаточно заміняють волю тисяч виборців. Ситуація з Власенком - не жарт. Завтра будуть деталі. Інша справа, що для остаточного позбавлення мандата треба 226 голосів у ВР, але тенденція тривожна. Банда пішла "по-бєспрєдєлу". А громадянам пора вже усвідомити: за них все вирішує групка кількох моральних уродів, які всіх інших вважають сміттям. Навіть суддів що ухвалювали потрібне рішення", - написав на своїй сторінці у Facebook Володимир Ар'єв.

Як відомо, відповідно до Конституції рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата приймається більшістю від конституційного складу Верховної Ради. Однак у разі невиконання вимоги щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності повноваження народного депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду.

Власенко, будучи захисником Юлії Тимошенко та депутатом Верховної Ради, мав адвокатське посвідчення, яке лише нещодавно попросив анулювати. При цьому на судових засіданнях по справах екс-прем'єра Власенко завжди наполягав, що він не адвокат, а захисник, яким за старим КПК могла бути будь-яка особа.

 

Зараз ви читаєте новину «Власенка незаконно позбавили депутатського мандата - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

178

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути