понеділок, 25 лютого 2013 20:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко поскаржиться до Євросуду на недопуск лікарів клініки "Шаріте" до Тимошенко

Факт недопуску 23 лютого 2013 року німецьких лікарів до екс-прем'єра Юлії Тимошенко буде відображений у скарзі до Європейського суду. Про це під час брифінгу повідомив захисник лідера опозиції Сергій Власенко, пише "Українська правда".

"Я вважаю, що це є порушенням Європейської конвенції з прав людини, і, звичайно, ми будемо доповнювати нашу скаргу і цими поясненнями", - сказав він.

Власенко заявив, що "відповідальність за стан здоров'я несуть німецькі лікарі і нагадав, що про це неодноразово говорили міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова та керівники пенітенціарної служби".

Водночас, прес-служба Державної пенітенціарної служби заявила, що "жодних заборон чи заперечень проти візиту німецьких лікарів ніколи не чинила і не чинить".

"Відповідно, подібні коментарі адвокатів засудженої про начебто порушення якихось прав Тимошенко розцінюємо, як такі, якими оточення засудженої намагається виправдати майже трьохмісячну відсутність візитів німецьких лікарів", - заявили у відомстві.

"Крім того, зазначаємо, що усі дії співробітників колонії відповідають вимогам чинного законодавства, адже німецька сторона у встановленому законом порядку через МЗС та посольство була проінформована про готовність української сторони забезпечити їх роботу 25 лютого у складі Міжнародної медкомісії", - додали у прес-службі.

У ДПтС заявили, що, за інформацією керівництва ЦКЛ №5, українська частина Міжнародної медкомісії лікарів була готова до роботи з німецькими колегами починаючі з 23 лютого, коли планувалося провести зустрічі та обговорення відповідних питань з німецькими лікарями, однак останні так і не прибули.

"Впевнені, що наші заяви про відсутність будь-яких перешкод з нашого боку, представники клініки "Шаріте" при нагоді підтвердять, якщо все ж таки прибудуть до Харкова", - додали у пенітенціарній установі.

ДПтС також оприлюднила документ, "який підтверджує, що німецькі медики чітко знають про те, що 25 лютого на них чекали і представники ДПтС, і МОЗ".

Автор: Фото: pravda.com.ua
 

У свою чергу, прес-служба "Батьківщини" розповсюдила заяву лікарів "Шаріте", в якій сказано, що Тимошенко таки потребує подальшого лікування.

"В українських ЗМІ наводяться цитати українського МОЗ, згідно з якими медична комісія дійшла висновку, що пані Тимошенко не потребує подальшого лікування у лікарні. Це повідомлення не має ані підтримки міжнародної медичної комісії, ані відображає позицію німецьких лікарів", - йдеться у заяві професора Карла Макса Айнхойпля з "Шаріте".

"Ми вважаємо, що пані Тимошенко потребує подальшого лікування, і ми і надалі знаходимось у її розпорядженні", - сказав він.

Окрім того, Карл Макс Айнхойпль наголосив, що "українська сторона не дала змоги провести заплановане на 22-23 лютого 2013 року обстеження пацієнтки (Юлії Тимошенко) у Харкові".

"Міністерство закордонних справ України повідомило про це посольство Німеччини у Києві ввечері 22 лютого. З того часу ми координуємо наші дії з німецьким й українським посольствами, щоб найближчим часом відвідати пані Тимошенко та узгодити з колегами на місці подальший план лікування", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Власенко поскаржиться до Євросуду на недопуск лікарів клініки "Шаріте" до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути