пʼятниця, 22 лютого 2013 19:11

"Регіонал" про можливість лікування Тимошенко за кордоном: "Це якась дурня"

"Регіонал" про можливість лікування Тимошенко за кордоном: "Це якась дурня"
Володимир Олійник Фото: elektorat.te.ua

Президент Віктор Янукович не може вести переговори із Євросоюзом щодо того, чи відпустити екс-віце-прем'єрку Юлію Тимошенко на лікування за кордон. Адже це суперечить законодавству України. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"регіонал" Володимир Олійник.

"Я вам наведу приклад, коли ми вирішували питання, чи пустити іноземних лікарів для лікування засудженої особи, ми прийняли оригінальне рішення: спільний наказ Міністерства юстиції та Мінохорони здоров'я. Тоді сказали, що всі мають право, а не лише Тимошенко, хто за свої кошти готовий найняти лікаря. А тут у нас практично немає поняття екстрадиції в іншу країну. Адже вона - особа, яка не є громадянкою цієї країни. Тоді виникає питання відправити за кордон без процедури відповідної, загальної, окремо не може бути. Її передача за кордон легальна неможлива. Інше питання — якщо б вона була помилувана. Тоді б вона мала право хоч куди поїхати", - сказав він.

"Регіонал" запевняє, що Янукович не може вести такі переговори.

"Адже президент виступає гарантом Конституції. Та й Євросоюз - як він може за загальними принципами погодитися на таке, щоб привезти Тимошенко до Європи? Це якась така дурня. Немає серйозної постановки питання", - каже він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" про можливість лікування Тимошенко за кордоном: "Це якась дурня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути