пʼятниця, 22 лютого 2013 18:35

МОЗ відмовляється лікувати Тимошенко, щоб вона могла їздити до суду - нардеп

МОЗ відмовляється лікувати Тимошенко, щоб вона могла їздити до суду - нардеп
Сергій Сас Фото: byut.com.ua

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко хочуть виписати з харківської ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" і повернути до колонії, щоб мати можливість возити на засідання суду. Однак це може плачевно закінчитися для її здоров'я. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Сергій Сас.

"Дали вказівку із кремлівських пагорбів і її виконують. Я з нею зустрічаюся регулярно, або майже регулярно. І бачу, що щоразу її самопочуття не покращується, а погіршується. Людина півтора року не була на світлі сонячному, перебуває в умовах постійного стресу. Це не можна назвати лікуванням, а швидше катуванням. Тема здоров'я — особлива. Це - особисті інтимні речі, але, я переконаний, що вона потребує лікування. Зараз виникла загроза не лише для її здоров'я, але й для життя", - сказав нардеп.

На його думку, цю проблему потрібно негайно вирішувати.

"Але ж вони звикли вирішувати проблеми так: нема людини, нема проблеми. Але це не такий випадок. Вона потребує серйозного лікування. Адже впродовж багатьох місяців стан її здоров'я не покращується. Почуває себе не найкращим чином. Пересувається виключно на ходунках, уже вісім місяців перебуває у клітці два на один з половиною метр", - розповів він.

Сас підозрює, що МОЗ вирішило більше не лікувати Тимошенко, щоб та могла їздити на засідання суду.

"Мабуть, це відбувається з огляду на те, що Юлія Володимирівна наполягала на тому, щоб брати участь у судових засіданнях. Це було зроблено у моїй присутності декілька разів. То ж я запевняю, що це вона робила не тому, що одужала, а тому, що ці кримінальні звинувачення, дикі за змістом, будуть проводитися без її участі. І вона не матиме можливості захищатися. На її стороні закон - 138 стаття КПК. Там передбачено, що не може людина, яка перебуває у стаціонарі брати участь у судових засіданнях. Тому вони вирішили перевезти її у колонію, говорити про те, що вона здорова і її можна возити. Але якщо її перевезти до Києва, це може закінчитися дуже плачевно", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба МОЗу повідомила, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко не потребує подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ відмовляється лікувати Тимошенко, щоб вона могла їздити до суду - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути