пʼятниця, 22 лютого 2013 10:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Пшонки скаржаться, що захист Тимошенко перекручує інформацію

У Пшонки скаржаться, що захист Тимошенко перекручує інформацію
У ГПУ кажуть, що їхні відмови захист Тимошенко потім навмисно спотворює і подає в ЗМІ як незаконні дії. Фото: obozrevatel.com

Генпрокуратура України повідомляє, що з метою маніпулювання громадською думкою захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко направляє в прокуратуру свідомо необгрунтовані клопотання, а обгрунтовані відмови в цих клопотаннях потім навмисно спотворює і подає в засобах масової інформації, як нібито незаконні дії з боку органів прокуратури.

"Останніми з таких є ряд клопотань захисника підозрюваного Тимошенко Олександра Плахотнюка, спрямовані на адресу слідчого Генпрокуратури з вимогою звернутися до суду з клопотанням про винесення ухвали про допит у судовому засіданні в порядку ст. 225 Кримінального процесуального кодексу України за місцем розташування суду, при участі сторін обвинувачення і захисту, в процесуальному статусі свідків, зокрема Олександри Кужель, Сергія Тарути та інших", - йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури, поширеному в п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко назвав головну причину ізоляції Тимошенко

У відомстві сумніваються, що професійний захисник не знає вимоги ст. 225 КПК, яка передбачає, що в цьому випадку зацікавлена ??сторона кримінального провадження має право безпосередньо звернутися до слідчого судді, а не до слідчого прокуратури з таким клопотанням про допит.

"Очевидно, що метою спрямування таких клопотань є отримання відмови з роз'ясненням закону для того, щоб у черговий раз перекручено витлумачити його в публічних заявах та безпідставно звинуватити органи прокуратури в небажанні проводити слідчі і процесуальні дії, що насправді не відповідає дійсності", - зазначають у Генпрокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «У Пшонки скаржаться, що захист Тимошенко перекручує інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути