пʼятниця, 15 лютого 2013 16:59

Вбивство Щербаня замовив і оплатив Кириченко - Власенко

Вбивство Щербаня замовив і оплатив Кириченко - Власенко
Сергій Власенко Фото: kontrakty.ua

На підставі сьогоднішніх показань свідка обвинувачення Сергія Зайцева захист Юлії Тимошенко в понеділок подасть до Генпрокуратури заяву про те, що вбивство депутата Євгена Щербаня замовив і оплатив Петро Кириченко. Про це журналістам заявив адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко.

Як повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ", Власенко наголосив: "Все, що говорив цей свідок, і все, що йому нібито відомо про вбивство Щербаня, оплату за це вбивство, йому відомо зі слів алкоголіка, наркомана зі стажем, особи, яка неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності - Петра Кириченка, який, до того ж, мав дуже неприязні стосунки з Тимошенко. Це у нас такий свідок".

Разом з тим, за словами Власенка, навіть з цих слів свідок підтвердив, що оплату Матросу (Олександру Мільченку) здійснював Кириченко.

"Він сказав, що Кириченко обманював і Тимошенко, і Лазаренка в цих питаннях. Це за його словами, ми не говоримо, правда це чи ні, але він так сказав. Свідок також сказав, що Кириченко хотів якось довести свою необхідність Павлу Лазаренку. І він, як він сказав, "вирішив питання з донецькими", - зазначив захисник.

Власенко пояснив, що тепер має намір оформити заяву про скоєння злочину.

"Якщо вірити свідченням цього свідка, то людиною, який замовив і оплатив вбивство Щербаня, є Петро Кириченко. Таку заяву буде подано в понеділок в ГПУ", - сказав він.

Нагадаємо, в своїх сьогоднішніх показаннях Зайцев розповів, що Кириченко хвалився, як свого часу допоміг Лазаренку "вирішити питання з донецькими". Зокрема, Кириченко нібито зізнавався, що це він з Мільченком приніс у кабінет Тимошенко торт із загрозою, після чого та почала побоюватися за своє життя. Зайцев плутано відповідав на питання захисту про те, хто оплатив вбивство, але все-таки сказав, що "Кириченко заплатив". Також в його показаннях звучало про Тимошенко, що "Лошицю розвели на троячку". На думку Власенка, це означає, що Тимошенко обдурили.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Щербаня замовив і оплатив Кириченко - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути