четвер, 28 лютого 2013 11:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Покази свідків у справі Тимошенко навряд чи можна враховувати – нардеп

Покази свідків у справі Тимошенко навряд чи можна враховувати – нардеп
Сас: "Уже ні в кого немає сумніву: те, що відбувається (щодо Тимошенко) - катування". Фото: news.liga.net

Допит свідків у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня показав, що правоохоронні органи отримали не зовсім той результат, на який розраховували.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Сергій Сас.

"Я маю на увазі не суто юридичний аспект, а суспільний. Усе транслювалося, і в людей склалося враження, що все це "зшито білими нитками". Усі ці допити свідків – це шоу, яке має функцію піару. Вони там роблять такі акценти, які ніби кидають тінь на репутацію Юлії Володимирівни. Але як докази їх навряд чи можна враховувати. Тим більше, що відповідно до нового Кримінально-процесуального кодексу, допит свідків у тому вигляді можливий лише за виняткових обставин – є загроза життю свідка або неможливо його допитати в інший спосіб. Там використовують свідчення третіх осіб, більшість з яких уже немає в живих. За таких обставин вони можуть бути визнані тільки за згодою сторін. Важко собі уявити, що сторона, яку звинувачують, визнає цей "брєд" за докази. Навіть коли б сусід на сусіда таке сказав, то це не мало б того ефекту, на який би хтось розраховував", - зауважив він.

Говорячи про те, що хотіла добитися влада, обвинувачуючи Тимошенко, нардеп наголосив: "Якщо весь час грузити-грузити, то сподіваються, що той, по відношенню до кого це роблять, не витримає. У цьому випадку йдеться про те, що не зможе витримати психологічно та зламається. Уже ні в кого немає сумніву: те, що відбувається - катування. Це видно неозброєним оком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час допиту свідків у справі Щербаня на них були заведені кримінальні справи - Власенко

Сас нагадав, що суд планував допитати колишнього донецького губернатора Володимира Щербаня.

"Але він надав довідку про незадовільний стан здоров'я, то засідання перенесли. Чи уникає він допиту – життя покаже. Раз – це випадковість, два – збіг, а три – закономірність. Подивимося, як будуть розвиватися події", - зазначив політик.

Парламентар також розповів, що екс-прем'єр у його присутності передавала Пенітенціарній службі вимогу доставити її до суду на допит свідків.

"Посилаються на те, що вона не так звернулася чи не так сказала. Але у неї є право брати участь у допиті свідків у справі, в якій вона підозрюється у такому страшному злочині. Хоча вона ж тяжко хвора. Я їй казав: "Юля, ти не доїдеш, бо як провезуть по тій дорозі, то ти ще й не встанеш". Але вона відказувала: "Я прийняла рішення". Вночі зібралася, раніше попередила, але ніхто нічого. Такого прикладу ще не було у судовій практиці", - додав депутат.

Зараз ви читаєте новину «Покази свідків у справі Тимошенко навряд чи можна враховувати – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути