четвер, 12 серпня 2010 11:13

Від Януковича вимагають публічних вибачень за невизнання Голодомору

Від Януковича вимагають публічних вибачень за невизнання Голодомору

Об 11 годині в Печерському райсуді продовжилося судове засідання у справі жителя Володимира Волосюка проти президента Віктора Януковича.

Позивач стверджує, що Янукович образив його честь та і гідність, коли у квітні у Страстбурзі заперечив, що Голодомор був геноцидом.

Засідання почалося вчора о 16 годині та тривало 5 годин. За цей час суддя Супрун зареєструвала учасників - Волосюка та його представника Андрія Мохника з ВО "Свобода", відхилила їхні прохання викликати свідків та прийняла до справи рішення Апеляційного суду, який визнав Голодомор геноцидом.

Волосюк та Мохник хотіли викликати в якості свідків науковців та юристів, які вивчали Голодомор.

"А також Миколу Коханівського - руйнівника пам"ятника Леніну. Родина Коханівського також постраждала під час Голодомору", - пояснили вони.

Коли суддя відхилила це, Мохник сказав: "Якщо по справі не будуть залучені свідки, то це значить, що вже є замовлення від Адміністрації президента, яким має бути рішення. В мене є підозра про упередженість судді".

У свою чергу, позивач Володимир Волосюк у своєму виступі зауважив, що вимагає від президента лише публічних вибачень: "Мій батько бачив мого дідуся у ямі серед інших померлих людей. Голодомор скалічив нашу родину і тут з"являється людина, яка дорвалася до влади і заперечує це. Можливо, він не знав нічого про Голодомор. Можливо, він помилився, коли заперечив факт геноциду. Тому я не вимагаю притягати його до відповідальності, а прошу публічних вибачень від нього".

Водночас, його представник у суді Андрій Мохник зазначив, що в інших країнах після таких заяв він не міг би стати президентом.

"Якби Янукович щось подібне сказав про Голокост, він би ніколи не став не те, щоб президентом, а навіть сантехніком. Але про українців це можна говорити. Адміністрація президента діє методами окупаційної влади", - резюмував він.

Нагадаємо, що під час весняної сесії ПАРЄ, президент України Віктор Янукович заявив, що Голодомор був трагедією українського народу, але не геноцидом.

Раніше Волосюк вимагав притягнути до відповідальності суддю Печерського райсуду Волкову, яка, за його словами вчинила кримінальний злочин.

Позивач також заявляв, що йому погрожують.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Від Януковича вимагають публічних вибачень за невизнання Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

315

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути