пʼятниця, 02 жовтня 2009 17:08

Ющенко виголосив промову як сучасний гетьман України

Ющенко виголосив промову як сучасний гетьман України

Президент України Віктор Ющенко наголошує, що розвиток освіти належить до пріоритетів його політики.

"Я все робитиму для того, щоб освіта в Україні розвивалася", – сказав глава держави сьогодні на зустрічі зі студентами та викладачами Глухівського державного педагогічного університету імені Олександра Довженка.

Говорячи про процес реформування української освіти, президент підкреслив, що за останні чотири роки в цьому напрямку було зроблено багато.

Глава держави наголосив, що як син сільських учителів, з дитинства відчував особливу повагу до школи й учителя.

Те, що я роблю – це речі канонічні

За його словами, на сьогодні можна констатувати, що національна ідея відбулась, і українці стали нацією – громадяни почали поважати рідну мову, відроджувати культуру, традиції, історію.

"Ми крок за кроком робимо цю політику не насильно, з шаною", – цитує слова Ющенка його прес-служба.

При цьому він підкреслив, що без рідної мови немає нації, і сьогодні йдеться не про те, якою мовою громадянин говорить: російською чи українською, а про те, щоб він знав багато мов, в тому числі й європейських.

"Я це роблю кожен день – кажу: нація, вставай, ми українці, будьте гідними пам"яті своїх батьків, прадідів", – наголосив глава держави.

При цьому Президент наголосив, що й надалі робитиме все, аби Україна розвивалась як держава. Він вкотре повторив свою тезу, що країну може врятувати лише патріот.

"Я бачу на дорогах зараз багато плакатів – не ті, що ви думаєте, там червоне, чорне – я маю на увазі ті плакати, які дають відповідь, що врятує Україну. Одні говорять, що сильні врятують Україну, другі – освічені, треті кажуть, що красиві, "модельки" врятують Україну. Пам"ятайте, Україну врятує патріот", – сказав Ющенко.

Президент наголосив, що й надалі реалізовуватиме свою політику, спрямовану на відродження нації, національної ідеї.

"Я абсолютно переконаний в тому, що я роблю – бо це речі канонічні, які стосуються становлення нації", – сказав він.

Ющенко припустив, що комусь ця політика не подобається, водночас підкреслив, що не відмовиться від неї.

Пам"ятайте, Україну врятує патріот

"Моя політика дуже критикується і тут, і через декілька десятків кілометрів з другої частини кордону, можливо, ще вона комусь не подобається", - сказав він.

У своєму виступі президент також підкреслив, що для нього велика честь бути у Глухівському університеті напередодні 135-річчя цього закладу.

"Глухів – це цитадель українського, козацького духу, славна гетьманська столиця, яка пам"ятає Івана Скоропадського, Павла Полуботка, Данила Апостола, Кирила Розумовського. Це давня столиця української культури й освіти. Тут відкрилась перша в Україні співоча школа, в якій навчалися Максим Березовський, Дмитро Бортнянський та Григорій Сковорода, тут з"явився наш перший професійний театр", – сказав глава держави.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко виголосив промову як сучасний гетьман України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути