понеділок, 29 вересня 2008 20:05

Ющенко: Я вірю в дострокові вибори

Президент України Віктор Ющенко не вірить в створення коаліції на базі БЮТ, Партії регіонів і комуністів, і більше схиляється до того, що політичні сили прийдуть до теми дострокових виборів.

"Я не вірю в союз, який запропонували 2 вересня. Я мало вірю в тому, що переговорний процес може бути успішним. Я більше довіряю тому, що політичні сили вийдуть на тему дострокових виборів", - сказав президент в понеділок на зустрічі з представниками українсько-американської ділової ради в рамках свого візиту в США, повідомляє прес-служба голови держави.

Ющенко відзначив, що зараз у Верховній раді де-факто створена нова коаліція.

Він також виразив переконання, що події в українському парламенті після 2 вересня не є виключно внутрішньополітичним питанням. "Це по суті Грузія-2, мета якої - дестабілізувати ситуацію", - сказав президент.

За словами Ющенка, український сценарій розвитку подій передбачав, зокрема, вираз довіри керівникам місцевої виконавчої влади з подальшим руйнуванням всієї її вертикалі на місцях, підвищення прохідного бар"єру до парламенту і проведення в грудні дострокових виборів Президента, парламенту і місцевих рад. В результаті повинна була утворитися "неєвропейська коаліція" з двох політичних сил, яка радикально змінила б внутрішній і зовнішній політичний курс країни.

Президент заявив, що не вірить в створення коаліції у складі БЮТ, Партії регіонів і комуністів. "Цей союз робить неможливим сьогодні виключно людська реакція", - сказав він.

Ющенко також висловив думку, що дана коаліція не перспективна, тому що це рішення буде "дуже важко оформити публічно".

На його переконання, цей союз (Партії регіонів, БЮТ і КПУ) може легко домовитися про розподіл посад, "але ніколи не домовиться про те, що цікавить виборця - національні пріоритети".

"Швидше за все, такого союзу досягнуто не буде", - підкреслив президент України, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Я вірю в дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути