Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2024 02:17

Ультраправі перемогли на виборах в Німеччині вперше з часів нацизму

Ультраправі перемогли на виборах в Німеччині вперше з часів нацизму
Ультраправі перемагають на виборах в Німеччині. Фото: РБК

Партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD) може стати першою ультраправою партією, яка перемогла на регіональних виборах з часів нацизму.

Найімовірніше, її усунуть від влади конкуруючі партії - вони виключили можливість приєднання до коаліції з нею, називаючи її антидемократичною та екстремістською, пише Reuters

За даними екзит-полів, AfD набере 33,5% голосів у землі Тюрінгія, що значно більше, ніж 24,5% консервативної партії "Християнсько-демократичний союз". У Саксонії консерватори лідирували з 32%, лише на піввідсотка випереджаючи AfD.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто може втратити виплати у Німеччині: що треба знати

Лівий популістський альянс Сари Вагенкнехт (BSW), який, як і AfD, вимагає жорсткішого контролю за імміграцією і хоче припинити озброювати Україну, посів третє місце в обох землях.

"Результати виглядають невтішними для коаліції канцлера Олафа Шольца, хоча його соціал-демократи, схоже, подолали 5%-вий бар'єр для того, щоб залишитися в парламентах обох земель", - йдеться в публікації.

Уряд Німеччини зазнає все більшого тиску вдома з вимогою відмови від підтримки України та активнішого наполягання на переговорах задля припинення війни.

Трипартійний коаліційний уряд Німеччини стає дедалі не популярнішим і стикається з критичними державними виборами у вересні, на яких прогнозують успіх крайнім як лівим, так і правим, які закликали припинити військову допомогу Києву, пише The New York Times.

Основним тягарем для уряду, який може бути паралізованим у прийнятті важливих фінансових рішень, є конституційна вимога утримувати новий бюджетний борг на рівні не більше 0,35% ВВП.

Зараз ви читаєте новину «Ультраправі перемогли на виборах в Німеччині вперше з часів нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути