Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 22:13

Українців не будуть штрафувати за шум від генератора - МОЗ

Українців не будуть штрафувати за шум від генератора - МОЗ
В Кабміні пояснили про штрафи за шум від генератора. Фото: ТСН

Міністерство охорони здоров'я спростувало інформацію про штрафування власників генераторів за перевищення допустимого рівня шуму.

Ці вимоги не застосовуються під час надзвичайних ситуацій, йдеться у повідомленні Міністерства.

"Міністерство охорони здоров'я роз'яснює, що дана інформація не відповідає дійсності, адже під час ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій санітарні норми щодо перевищення рівня шуму не застосовуються", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники нагадали про найголовніше правило щодо генераторів

Згідно з наказу МОЗ, допустимі рівні звуку в приміщеннях житлових будинків мають бути на рівні 35-55 дБА вдень та 25-35 дБА вночі. На території житлової забудови - 50-60 дБА вдень та 40-50 дБА вночі.

"Ці вимоги не застосовуються під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій. А також у випадках коли подібне обладнання забезпечує життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель", - йдеться в роз'ясненні.

Раніше низка ЗМІ та соцмережі писали, що згідно з санітарно-гігієнічними нормами, затвердженими МОЗ України, за перевищення рівня шуму для власників генераторів передбачені штрафи. Порушнику нібито загрожує 255 грн грошового стягнення, а при повторній скарзі розмір штрафу зростає до 510 гривень. Юридичні компанії мали б заплатити 2550 грн. Також передбачена конфіскація генератора.

Зараз ви читаєте новину «Українців не будуть штрафувати за шум від генератора - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути