пʼятниця, 09 листопада 2018 17:49

Україна розчарувала Європу та втратила десятки мільйонів

Україна розчарувала Європу та втратила десятки мільйонів
Єврокомісар з європейської політики добросусідства заявив, що розчарувався в Україні. Фото: УНН

Єврокомісія розчарувалась відсутністю прогресу в Україні, який дозволив би отримати €50 млн допомоги. Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан на зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Я не хочу приховувати свого розчарування від Контракту "Реформи заради інвестицій", де йшлося про €50 млн допомоги. На жаль, тільки одна умова була виконана. Ми могли б використовувати 10 млн, а решта 40 млн будуть втрачені. Звичайно, це не те, що нас може радувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС дав термінове завдання Україні

У квітні 2018-го Європейський Союз запропонував Україні нову програму залучення інвестицій під назвою "Контракт "Реформи заради інвестицій". Для України могли зарезервувати 1,6 млрд грн, у тому числі для компенсації кредитування банківськими установами і для інвестування у реальний сектор економіки. За оцінкою ЄС, програма дозволила б залучити в українську економіку інвестиції на суму до 16 млрд грн.

До літніх парламентських канікул Україна мала забезпечити незалежне регулювання в енергетиці та повноцінну роботу членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердити бізнес-омбудсмена, скасувати е-декларування для антикорупційних активістів.

Зараз ви читаєте новину «Україна розчарувала Європу та втратила десятки мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути