неділя, 18 листопада 2018 23:40

Україна передала НАТО дві доповіді про російських найманців

Україна передала НАТО дві доповіді про російських найманців
НАТО передали важливі доповіді. Фото: РБК

Україна 18 листопада передала своїм партнерам по Парламентській асамблеї НАТО дві доповіді про діяльність російських приватних військових компаній (ПВК).

"Доповіді InformNapalm і The Security Service of Ukraine розглядають ці питання. У них викривається діяльність ПВК на сході України і Сирії. Доповіді містять факти, прізвища та докази безпосереднього їх використання урядом РФ для вирішення завдань державної політики за кордоном", - в Facebook повідомила член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз.

Фріз зазначила, що російські ПВК є альтернативним аналогом Сил спеціальних операцій і застосовуються "з метою зниження іміджевих ризиків для Кремля і його прихованої участі в силових акціях за межами Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики стягують на Донбас військову техніку

У Росії найманство передбачає кримінальне покарання, в зв'язку чим Москва заперечує існування приватних військових компаній. Нині відомо про існування двох російських ПВК - Вагнера і Патріот. Росія використовує приватних військових фахівців в бойових діях в Сирії, країні, країнах Африки, щоб знизити втрати серед кадрових військових, а також приховати ймовірні військові злочини.

Зараз ви читаєте новину «Україна передала НАТО дві доповіді про російських найманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути