неділя, 18 листопада 2018 20:37

Бойовики стягують на Донбас військову техніку

Бойовики стягують на Донбас військову техніку
ОБСЕ зафіксувала на Донбасі військову техніку. Фото: "Фокус"

Бойовики стягують велику кількість військової техніки на Донбас.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 17.11.2018, 16 листопада команда СММ ОБСЄ зафіксувала чотири одиниці РСЗВ (БМ-21 "Град") поблизу Новоамвросіївського.

Також, за даними повітряного спостереження СММ, станом на 14 листопада, було виявлено 29 танків (невстановленого типу) біля Круглика і 18 одиниць причіпної артилерії поблизу Мирного", - йдеться у повідомленні ООС у Facebook.

Місія відзначила наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене. У непідконтрольних урядові районах Донецької області команда СММ зафіксувала 8 причіпних гаубиць (шість 2А65 "Мста-Б", 152 мм, і дві Д-30 "Жаба", 122 мм).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відоме ім'я загиблого на Донбасі бійця

Українська сторона СЦКК розцінює зосередження значної кількості бойової техніки терористичних формувань РФ за межами виділених місць зберігання, як спробу спровокувати активну протидію з боку підрозділів Об'єднаних сил та, як ознаку явної зацікавленості керівництва Російської Федерації у загостренні ситуації на лінії зіткнення.

Упродовж минулої доби бойовики збільшили вогневу активність. Загинув один український військовий. Окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях українсських військ. Зафіксували 10 випадків застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомляє прес-центр Об'єдних сил.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики стягують на Донбас військову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути