четвер, 25 вересня 2008 15:00

У скільки обійдуться дострокові вибори до ВР

Вартість дострокових виборів до Верховної Ради, якщо вони відбудуться, за попередніми підрахунками становитиме 400 млн. грн., заявив в інтерв"ю "ПіК України" член ЦВК Олександр Шелестов.

Це більше ніж на 100 млн. грн. дорожче за дострокові вибори 2007 року. Подорожчання виборчої кампанії Олександр Шелестов пояснює об"єктивними причинами – інфляцією, зростанням вартості послуг, зокрема, поліграфічних.

Крім того, Кабінет міністрів своєю постановою підвищив зарплатню членам комісії. "Таких людей працює кілька сотень тисяч. Вартість виборчої кампанії від цього зросте на кілька десятків мільйонів. Дорожчає бензин, оренда автомобілей тощо", - пояснив посадовець.

Про можливість дострокових виборів заявив президент України Віктор Ющенко. Коментуючи 3 вересня ситуацію у Верховній Раді після спільного голосування за низку законів фракціями БЮТ та Партії регіонів, а також виходу НУНС з коаліції, він пообіцяв скористатися правом розпустити Верховну Раду, якщо нова коаліція не буде створена у конституційні строки.

Заява про вихід НУНС з коаліції була оголошена 6 вересня, офіційно коаліція припинила існування 16 вересня. Від того дня відраховуються 30 днів, протягом яких має бути сформована нова більшість. ЗМІ з посиланням на власні джерела неодноразово повідомляли про готовність основних партій та блоків до дострокових виборів.

Зараз ви читаєте новину «У скільки обійдуться дострокові вибори до ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути